SportZoutelande Nieuws

Aan de kampioenstrein van De Meeuwen is er nog maar één wagonnetje dat kan aanpikken en dat is Oostkapelle, de club zit nog op het allerlaatste haakje vast. Oostkapelle moet zijn drie resterende wedstrijden winnen en De Meeuwen mag dan geen punt meer halen, mocht dat gebeuren dan heeft Oostkapelle wel een beter doelsaldo en daarop kan het kampioenschap worden beslist. Afgelopen donderdag wisten ze hun inhaalwedstrijd met ruim verschil te winnen. En, om eerlijk te wezen, is dit toch gewoon het mooiste scenario voor spelers, bestuur en supporters. Niet na de wedstrijd af hoeven wachten wat de tegenstander heeft gedaan maar gewoon op eigen resultaat de titel halen en als je op het niveau van een klasse hoger moet gaan spelen zul je het in dit soort wedstrijden toch ook moeten laten zien. Uit de drie resterende wedstrijden zal dus ergens minimaal één punt moeten worden gehaald. Met als eerste mogelijkheid vandaag de wedstrijd tegen Arnemuiden, historisch voor De Meeuwen een lastige tegenstander waartegen, zeker voor de competitie, maar zelden werd gewonnen. De laatse drie competie duels wist Arnemuiden te winnen maar de drie wedstrijden daarvoor werden verloren. Voor de thuisploeg is het nog niet het moment om de punten “kado” te doen, ze hopen zelf nog de tweede plaats te halen wat recht geeft op het spelen van nacompetitie als De Meeuwen kampioen wordt. Trainer Daan Eikenhout vulde op het wedstrijd formulier dezelfde namen in als vorige week, het team dat zo goed voetbalde tegen Zwaluwe. Veel keus had hij daarbij eigenlijk niet want van de wisselspelers was alleen Mark Roelse helemaal fit, Wouter Koch had wel al een kwartier meegedaan bij Meeuwen 2.

Op vrijdag waren er al supporters bezig geweest met het beschilderen van spandoeken. Die werden op zaterdag opgehangen en ook was er nog een voorwedstrijd van twee jeugd teampjes, foto’s daarvan staan ook in het album. De spanning liep hoog op, al weken werd uitgekeken naar het kampioenschap en het was heel dicht bij maar met nog twee heel lastige wedstrijden voor de boeg was er toch ook nog veel onzekerheid. Bij de ploeg uit Zoutelande was aan alles te merken dat de spanning er op stond, men kreeg de bal niet vlot rond. Bij Arnemuiden liep alles een stuk soepeler en ze speelden een paar mooie aanvallen uit over hun rechterkant. Uit de goede voorzetten kreeg een Arnemuiden speler de bal kort voor het doel niet onder controle en werd het geen doelpunt. Na 25 minuten spelen was het dan toch raak voor de thuisclub. Een vrije trap belandde in de muur en werd daarna secuur langs de paal geschoten. De Meeuwen kwam niet verder dan achterin de bal rond spelen en dan een lange bal naar voren. Door de wind mee waren die ballen ook nog eens veel te hard zodat de aanvallers er niks mee konden. De ploeg uit Zoutelande ontsnapte nog aan de 2-0 toen een bal van Arnemuiden vlak voor het Meeuwendoel langs rolde. Maar misschien kwam het Arnemuiden doelpunt voor De Meeuwen wel op het juiste moment en werd er eerst gespeeld op een gelijkspel wat niet de grootste kwaliteit van de ploeg uit Zoutelande is. Bij de achterstand moet De Meeuwen wel aanvallender gaan spelen en dan in de laatste tien minuten van de eerste helft kwam de ploeg opeens los, Arnemuiden werd op eigen helft meer onder druk gezet wat resulteerde in een offensiefje. Maar Menno had bij een viertal pogingen geen geluk in de afwerking en schoot zelfs een bal op de paal, de bal stuiterde terug in het veld net buiten bereik van Robin. Vlak voor rust leek een hoge bal van Alfaro weinig kans te maken maar na een misverstand met een verdediger lostte de Arnemuidenkeeper de bal. Die kwam voor de voeten van Robin, die het kadootje koelbloedig en dankbaar uitpakte, 1-1. Na de rust kwam er een ander Meeuwen uit de kleedkamer, het doelpunt had vertrouwen gegeven en ook had men de wind nu tegen wat het spel ten goede kwam. In de tiende minuut een diepte pass van de goed spelende Maas op Menno, die kwam alleen voor de keeper en scoorde de 1-2. Arnemuiden had wat meer balbezit maar De Meeuwen was met een paar mooie aanvallen nu de gevaarlijkste ploeg, al was er nog een goede redding van Vincenzo voor nodig om de stand van 1-2 op het scorebord te houden. Er volgde nog een goede kans voor Menno maar hij wist de wedstrijd niet in het slot te gooien. Met een bekeken bal legde Robin de bal panklaar voor Delano maar zijn geplaatste schot werd door de keeper over getikt. Arnemuiden probeerde het nog wel maar dat leverde slechts één keer nog echt gevaar op maar de mooie omhaal ging net over het doel. Met nog een kwartier op de klok verving Wouter de geblesseerde Martijn en vlak voor tijd kreeg Menno een applaus wissel en kwam Mark er nog in. In de stand kwam geen verandering meer en het feest barstte los: DE MEEUWEN KAMPIOEN VAN DE 2de KLASSE E 2017/2018!!!