Vandaag de koploper op bezoek op het zonovergoten Zoutelandse sportpark D’n Hooghe Hilt. De thuisploeg trad weer aan in de vertrouwde 4-4-2 opstelling waarin Kevin vanwege zijn goede spel bij het tweede op linksvoor in de basis mocht starten. De vorige week tegen een gele kaart opgelopen Martijn was geschorst, zijn plaats als linksback werd ingevuld door Erwin en Vincenzo op rechtsback zoals in onderstaande opstelling is te zien.

De wedstrijd was nog nauwelijks opgestart of een snelle buitenspeler van Rijsoord ging het strafschopgebied binnen en werd volgens de scheidsrechter met een overtreding gestuit. Dat betekende rood voor Stijn en een penalty tegen. De penalty werd nog naast geschoten maar het was wel duidelijk dat de Zoutelandse vogels een zware middag voor de kiezen gingen krijgen. De Meeuwenspelers deden er een tandje bovenop en in eerste instantie pakte het allemaal nog niet zo verkeerd uit. Er werd geprobeerd de ballen steeds zo snel mogelijk diep op Menno te spelen en zo voor gevaar te zorgen, dat leverde drie opeenvolgende kansen op. De eerste was voor Kevin, na een scherpe voorzet van Menno, maar zijn kopbal ging naast. De tweede kans was een schot van Menno na een verre en snelle uittrap van Jesse, Menno schoot in één keer vanuit de draai maar raakte de bal net niet goed genoeg. Na een half uur dan toch raak voor de thuisploeg, weer een snelle trap van Jesse op Menno, die gaf voor en Kevin kreeg de bal bij de eerste paal in het doel gewerkt, 1-0. In het laatste kwartier voor rust was het weer Rijsoord dat een paar gevaarlijke aanvallen liet zien, met daarbij een paar prima kansen, maar er was een vrije trap voor nodig om tot scoren te komen. In de 34ste minuut ging een vrije trap van net buiten de “16” er via de onderkant van de lat in, 1-1. Vlak voor rust werd een goedlopende aanval van Rijsoord binnen geschoten maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zodoende zocht men met een gelijke stand de thee op. Na de rust natuurlijk de bezoekers die de aanval zochten maar ze deden dat niet erg zorgvuldig en het leverde dan ook geen al te grote kansen op. Toch werd duidelijk dat de eerste helft De Meeuwen veel energie had gekost en de weerstand werd duidelijk minder en de ruimtes voor de bezoekers groter. Na een kwartier spelen kwam er voor Rijsoord dan ook een niet te missen kans en werd het 1-2 en zeven minuten later na een afgemeten voorzet 1-3. Met een redding op de lijn voorkwam Maas de 1-4 maar de wedstrijd was gespeeld. Robin kwam er in voor Jordan en zes minuten voor tijd werd Kevin vervangen door Jordi. In blessuretijd een overtreding van Jesse, wat hem rood opleverde en een penalty tegen. Reservekeeper Joeri kwam zodoende nog in het veld, Delano ging er af, de penalty werd binnengeschoten en de wedstrijd was klaar, 1-4 verlies. Voetballen moet je soms ook met het “koppie” doen, verliezen van Rijsoord is niet zo erg maar volgende week uit tegen Heinenoord heb je weer iedereen nodig!

Fotoalbum De Meeuwen-Rijsoord

voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Erwin Huibregtse, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Yannick Melis, Kevin Janse. Menno de Nooijer en de reserves Robin Dek, Jordi Hamelink, Sjoerd Melis en Joeri Meijer.