Voorafgaand aan de wedstrijd natuurlijk de vraag of De Meeuwen vandaag kampioen gaat worden of niet. De ploeg uit Zoutelande heeft twaalf punten voorsprong op nummer twee Oostkapelle dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Er zijn, in theorie, dus nog vier punten nodig om kampioen te worden en het is daarom belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen, zeker met de wedstrijden tegen Arnemuiden en Oostkapelle voor de boeg. Ook zijn dan gelijk een aantal achtervolgers zoals SSV’65, Arnemuiden, DBGC en Axel definitief afgeschud. Als koploper heb je regelmatig het geluk aan je kant. Het geluk van De Meeuwen zit volgens mij in het feit dat er geen standvastige nummer twee is in deze competitie. Van de dip na de winterstop wist geen enkele ploeg te profiteren. Nieuwdorp liet het afweten en ook de achtervolgers Oostkapelle, Arnemuiden, SSV’65 en DBGC morsten regelmatig punten. Uiterst zwak is wel het competitieverloop vanaf december, De Meeuwen loopt steeds twee wedstrijden voor op naaste achtervolgers zodat een serieuze stand nauwelijks valt op te maken. Op een gegeven moment heeft een ploeg zeven punten achterstand en twee wedstrijden minder zodat de koppositie tot één punt benadert zou kunnen worden. De Meeuwen speelt zelfs op dinsdagavond een inhaalwedtrijd terwijl Oostkapelle niet speelt. Met nog vier wedstrijden te gaan loopt nummer twee Oostkapelle nog steeds één wedstrijd achter en is het mogelijk dat De Meeuwen a.s. donderdag kampioen wordt zonder te spelen. Duidelijk voordeel is dan wel dat Oostkapelle een druk programma heeft in de eindfase van de competitie waar de Zoutelandse ploeg vorige week een weekend rust kreeg. De vorige wedstrijden leverden wat blessures op, aan Marco Oele, die al weer tien jaar verzorger is bij De Meeuwen, daarom de vraag wat hij in deze extra week heeft gedaan om de spelers weer fit te krijgen en of dat is gelukt. Aan een aantal blessures viel weinig te doen: Dylan Janse hield een zware knieblessure over aan de wedsrijd tegen Axel en voor Wouter Koch was een kwartiertje wandelen met de hond al genoeg belasting. Kevin Janse en de al langer geblesseerde Ricardo Bambagt konden ook niet spelen. Wel weer fit was Mark Roelse maar die begon op de bank. Voor een paar spelers kwam de extra week rust goed uit zoals Delano met zijn heupblessure en de twee weken geleden nog niet helemaal fitte Robin Dek. Marco begeleide een paar spelers apart bij de training maar Alfaro trainde juist wat minder om te herstellen van de kramp in zijn benen in de wedstrijd tegen Axel. Trainer Daan Eikenhout koos voor een 4-4-2 formatie zoals u op onderstaand plaatje ziet.

De wedstrijd begon letterlijk en figuurlijk gelijk met vuurwerk. De supporters en jeugdleden zorgden voor een mooie ambiance zoals u op de foto’s ziet. Ook de wedstrijd ging vol vuur van start. Na een eerste aanvalletje van de thuisclub ging Zwaluwe er vandoor op links, de bal werd hoog voorgezet bij de tweede paal maar de bal ging net naast. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Een corner van Jordan kwam hoog voor, de afvallende bal werd goed ingeschoten door Menno en zo stond het al snel 1-0. Nog geen minuut later was het Zwaluwe weer die ten aanval trok, het harde schot spatte op de kruising uiteen en hier kwam De Meeuwen goed weg. Waar Zwaluwe de kansen net misste was bij de thuisploeg wel alles raak, Robin, op aangeven van Menno, legde de bal met het hoofd mooi klaar voor Delano die de bal buiten bereik van de keeper binnenschoot, 2-0 na twaalf minuten spelen. Het thuispubliek kreeg een zeer gretig spelend De Meeuwen te zien dat collectief op alle ballen joeg en zeer goed voetbal liet zien. Het was dan ook wachten op de 3-0, die werd gemaakt door Menno na een mooie pass van Delano. Nog voor rust was het Menno die met zijn derde doelpunt van die middag voor een 4-0 ruststand zorgde. De tweede helft ging in een beduidend lager tempo, voor De meeuwen hoefde het niet meer zo nodig en Zwaluwe kon niet veel uitrichten. Na een minuut of twaalf spelen dan toch een Meeuwenoffensiefje met een paar mooie aanvallen maar Menno, alleen op de keeper af, had blijkbaar zijn kruit verschoten en ook Delano wist het net niet meer te vinden. Robin Dek liet zien weer helemaal terug te zijn met een mooie versnelling speelde hij zichzelf vrij en gaf een goede bal op Menno maar die schoot over. Van Zwaluwe vielen niet veel aanvallen meer te noteren en als er al eens een gaatje viel dan werd dit goed dichtgelopen door het goed spelende centrale duo Maas en Vincenzo, of de bal werd gepakt door keeper Jesse. Na dertig minuten spelen kwam Mark er in voor Robin en vlak voor tijd Jordi voor Erwin. Vlak voor tijd een mooie pass van Jordan op op Menno, die geeft voor en de bal wordt bij de tweede paal binnengeschoten door Mark, die zo de eindstand vastlegt op 5-0. Een mooie en verdiende overwinning van een zeer gedreven spelend De Meeuwen. Ook naaste concurrent Oostkapelle wint waardoor de ploeg uit Zoutelande nog één punt nodig heeft om kampioen te worden maar Oostkapelle moet dan al zijn wedstrijden winnen en kan zich geen puntverlies meer veroorloven.

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Yannick Melis, Menno de Nooijer, Robin Dek.

En de reserves: Milan Tevel, Stefano Bambagt, Pim Francke, Jordi hamelink, Kevin Janse, Mark Roelse, Ricardo Bambagt, Gennaro Eikenhout,