SportZoutelande Nieuws
Vandaag de allerlaatste competitiewedstrijd voor ZvvZoutelande, door verschillende omstandigheden stopt de ploeg met zaalvoetballen. Bij winst was de ploeg kampioen en er werd natuurlijk gespeeld tegen Baskensburg, de ploeg die verschillende keren het Zoutelandse feestje verstierde. Lang in deze competitie ging SC Toma aan kop maar op de één na laatste speeldag verloren zij en kwam Zoutelande aan kop met twee punten meer. SC Toma speelde woensdagavond al, zij wonnen hun partij maar Zoutelande had een beter doelsaldo dus aan een gelijk spel genoeg. Ondanks dat het vrijdagavond was toch een sterk team van Zoutelande met Rinko, Jordan, Maas, Vincenzo, Wouter, Martijn en Sjoerd, de laatste zou alleen in geval van nood  spelen. De rollen waren vanaf begin van de wedstrijd duidelijk Baskensburg trok een handbalverdediging op en Zoutelande viel aan, een goed schot van Wouter trof geen doel. Na een minuut of zeven spelen slordig balverlies van Maas op de middenlijn en een speler van Baskensburg mocht alleen op Rinko af 0-1. Zoutelande ging opnieuw aanvallen en de bal rond spelen, de keeper van Baskensburg pakte de bal, gooide heel ver uit en met een kopbal stond het 0-2. Het leek er veel op dat angstgegner Baskensburg het Zoutelandefeestje opnieuw zou verstoren. Zoutelande zette Baskensburg vast in het eigen doelgebied maar ze kwamen er niet echt doorheen, er werd daarom veel geschotn vanuit de tweede lijn maar veel van die schoten werden geblokkeerd en leverden niks op. Ook was er pech met een goed schot van Martijn, Jordan op de paal en Maas op de kruising. Het leek er op Zoutelande niet mocht scoren en dat deden ze dan ook niet tot de rust. Na de rust een heel ander beeld, Zoutelande wist nu de openingen bij Baskensburg wel te vinden, na vier minuten was het Jordan al die wist te profiteren en de bal goed binnenschoot 1-2. Nog maar een paar minuten later een breedtepass van Maas op Vincenzo, die schoot vanuit een moeilijke hoek hard raak en het stond weer gelijk 2-2. Zoutelande schakelde nog een versnelling hoger en uit mooie combinatie tussen Maas en Jordan scoorde de laatste de 3-2. Het ging nu in sneltreinvaart door, Wouter scoorde via de keeper de 4-2. Het volgende doelpunt was voor Martijn, hij stond scherp opgesteld bij de tweede paal en kon de bal binnentikken na een harde en zuivere pass van Vincenzo 5-2. Met een schitterende actie was het Vincenzo die tekende voor de 6-2. Met nog een paar minuten op de klok nam Zoutelande gas terug en dacht het rustig uit te spelen, het leverde Baskensburg nog twee doelpunten op wat de eindstand op 6-4 bracht. ZvvZoutelande kampioen van de 1ste klasse in de laatste competitiewedstrijd, een mooi slot van een paar mooie seizoenen zaalvoetbal. Op 23 april volgt nog het Zeeuws Kampioenschap in Terneuzen. Klik op de link hieronder voor de foto’s.

Fotoalbum ZvvZoutelande-sc Baskensburg 6-4