Na een lange periode van alleen maar trainen konden vandaag de voetbalschoenen weer eens worden aangetrokken voor een voetbalwedstrijd, een oefenwedstrijd in en tegen vvTerneuzen. Trainer Michel Leonhart had maar beperkte keuzemogelijkheden want Delano, Mike, Menno, Alfaro, Jordi en Wouter waren allen afwezig wegens vakantie of werkzaamheden. Gino is na zijn zware knieblessure weer op de weg terug maar het zal toch nog wel even duren voordat hij weer wedstrijd-fit is. Onderstaande spelers betraden het kunstgras.

In de openingsfase meer balbezit voor de bezoekers, de bal werd goed rondgespeeld en er werd gezocht naar een opening. Na een paar minuten viel een vanaf links door Teun genomen vrije trap voor de voeten van de vrijstaande Vincenzo. Die schoot de bal goed binnen maar het doelpunt werd afgekeurd, de goed leidende scheidsrechter had ergens een handsbal geconstateerd. Na zo’n tien minuten spelen wil De Meeuwen op gaan bouwen vanuit de verdediging maar de bal wordt simpel in de voeten van de tegenstander gespeeld, alle Meeuwenspelers staan op het verkeerde been en de Terneuzen aanvallers profiteren goed, 1-0. Vanaf dat moment laat de thuisploeg zich ook meer zien en is het spelbeeld in evenwicht met ploegen die om de beurt de aanval zoeken. Na een vrije trap van Jordan mag Vincenzo het nogmaals proberen en nu jaagt hij de bal hoog in het doel en is het een geldig doelpunt 1-1. Na iets meer dan een halfuur spelen laat de thuisploeg een zeer fraai, over meerdere schijven, uitgevoerde aanval zien waaruit wordt gescoord, helaas voor de rood-zwarten staat de scorende speler buitenspel en gaat het doelpunt niet door. Erwin verstapt zich en moet zich laten vervangen door Jur. Vlak voor rust lijkt Jordan de bal te verspelen maar die valt toch weer voor zijn voeten, van vlak voor het doel schiet hij echter naast en zo wordt er met een 1-1 stand gerust. Niels komt er in voor David. Na een kwartier spelen weer een grote kans voor Jordan, na een fraaie combinatie met Kevin komt hij alleen voor de keeper maar die redt bekwaam. vvTerneuzen zoekt steeds meer de aanval en in de voorhoede lopen een paar goede en snelle aanvallers, Jesse verricht een paar noodzakelijke en prima reddingen. Vincent komt er in voor Wessel. Na een half uur spelen wordt een goed opgezette aanval van de thuisploeg in de in de korte hoek binnengeschoten en is het 2-1. De Meeuwen probeert in de laatste tien minuten nog druk te zetten wat resulteert in een goed schot van Maas. David komt er weer terug in voor Teun. Vlak voor het einde van de wedstrijd nog wat corners voor De Meeuwen maar de Terneuzen keeper laat zich niet meer passeren en het blijft 2-1.

Volgende week zaterdag, 5 februari, start dan al het competitievoetbal maar de tegenstander is nog niet bekend. Het wordt Bruse Boys uit of eerst tegen Fc Axel uit. Hieronder ziet u de huidige stand want die zit waarschijnlijk niet meer bij iedereen in het geheugen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Vincenzo Lorello, David Wattel, Jordan Francke, Wessel van der Stel, Teun Steketee, Kevin Janse en de reserves Jur Brasser, Niels Sanderse en Viincent Heeren.