Na negen wedstrijden te hebben gespeeld een zeer compacte stand, tussen de nummers voorlaatst en nummer één maar acht punten verschil. Daarom is het ook belangrijk om nog voor de winterstop nog wat punten te halen. Voor trainer Daan Eikenhout, en natuurlijk ook de spelers en supporters, een flinke tegenvaller, Delano Langezaal blesseerde zich op de training en kon niet meespelen. Aangezien Robin weer fit was nam die de plaats van Delano over met voor de rest dezelfde opstelling als vorige week.

Ondanks de regenachtige voorspelling, die ook helemaal uitkwam, waren er toch flink wat Meeuwensupporters naar de enige uitwedstrijd binnen de provincie grenzen gekomen om de ploeg uit Zoutelande aan te moedigen. Ze zagen twee teams die beiden de aanval zochten wat ook direct een paar corners en kopkansen opleverde. In de elfde minuut was de thuisploeg aan de beurt voor een corner, die werd eerst nog afgeslagen maar de afvallende bal was voor een Kloetinge speler die opnieuw voorgaf. De bal werd van dichtbij binnengeschoten en het was 1-0. De Meeuwen mocht aftrappen maar leed gelijk balverlies, Jesse stond ver voor zijn doel en de bal ging er met een fraaie lob overheen. Binnen één minuut was de wedstrijd gespeeld. In de periode die volgde was De Meeuwen aangeslagen, de thuisclub speelde uiteraard wat makkelijker en ook de handelingssnelheid lag bij hun aanmerkelijk hoger. Het spel speelde zich voornamelijk op de Meeuwenhelft af met af en toe een uitbraak richting Kloetinge doel, het leverde geen grote kansen meer op en de 2-0 stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan. In het begin van de tweede helft hetzelfde beeld als het einde van de eerste, het meeste balbezit voor de thuisploeg met af en toe een tegenaanval voor de ploeg uit Zoutelande. Na veertien minuten spelen ging Stijn er uit en kwam Wouter er in. Na twintig minuten spelen in de tweede helft kreeg Kloetinge meer ruimte en ging wat vlotter spelen, na een mooi uitgevoerde aanval werd de bal hoog voorgegeven en goed binnen gekopt, 3-0. Nauwelijks twee minuten later ging een afstandsschot er via de binnenkant van de paal in, 4-0. Op dat moment leek de score hoog op te lopen maar dat viel dan uiteindelijk nog mee. Robin ging er uit en (nog een) Yannick (B) kwam er in. Tien minuten voor het einde nog de laatste wissel voor De Meeuwen, Yannick (M) er uit en Jordi er in. Dat leverde nog een slot offensiefje op met verschillende aanvallen en afstandsschoten van Meeuwenzijde. Een penalty werd door Menno benut en maakte de stand wat draaglijker, 4-1. Maar het slotakkoord was weer voor de thuisploeg, na een mooie aanval en voorzet werd de bal met een halve omhaal van dichtbij binnen geschoten en werd de eindstand, 5-1, op het bord gezet. De overwinning voor Kloetinge was duidelijk verdiend, de ploeg speelde makkelijker en met een hogere handelingssnelheid. Ook op de uitslag viel weinig af te dingen maar voor de wedstrijd was het jammer dat al zo vroeg en zo makkelijk de tweede goal werd weggegeven. Onderin de stand veranderde er weinig, een laatste ploeg met vijf punten, dan drie ploegen met negen punten en de ploeg daarboven twaalf punten. Klik op de link hieronder om de foto’s te bekijken.

Fotoalbum vvKloetinge-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Yannick van de Woestijne, Alfaro Pentury, Yannick Melis, Jordan Francke, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves: Wouter Koch, Jordi Hamelink, Yannick But en Jesper de Vlieger.