De Meeuwen treft niet vaak een “vogelteam” als tegenstander in de competitie, maar vandaag met VVGZ (vv Geluksvogels Zwijndrecht) dus wel. Dat we deze tegenstander in competitieverband tegenkomen is ook nog maar de tweede keer, de eerste keer was 16 oktober en in die wedstrijd lieten ze een wisselend beeld zien. Een zeer goede eerste helft en een tweede helft waarin De Meeuwen terug kon komen. Hieronder ziet u de basiself die voor De Meeuwen aan de wedstrijd begonnen.

De Meeuwen begon nog met een aanval maar in de fase daarna was de thuisploeg heer en meester op het veld, ze speelden vaak de lange bal naar goed lopende spelers voorin. Dat leverde na vier minuten spelen al een doelpunt op maar Karel vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter honoreerde dat vlagsignaal. Vijf minuten later was het wel raak, een corner werd goed onder de laat raak gekopt, 1-0. VVGZ speelde goed maar De Meeuwen gaf toch ook wel wat teveel ruimte weg omdat er niet kort genoeg werd gedekt en Maas en Vincenzo leverden in deze fase van de wedstrijd de bal een paar keer wel erg makkelijk in. Na bijna een half uur spelen dan toch een Meeuwenaanval, een goede voorzet van Maas op Kevin maar die kon niet tot een schot komen. Aan de andere kant was het kort daarop wel raak, een paar Meeuwenspelers twijfelden bij het ingrijpen en een speler van VVGZ kon makkelijk van dichtbij raak prikken, 2-0. Vlak voor rust werd ook de 3-0 gescoord via de binnenkant van de paal, gelijk daarna werd Jur vervangen door Menno. De tweede helft gelijk vanaf de aftrap een feller spelend De Meeuwen, nu werd er wel kort gedekt en gelijk was te merken dat de thuisploeg de bal niet zo makkelijk kon rondspelen. Er werden een paar aanvallen opgezet, zo schoot Menno op de keeper na een voorzet van Kevin. Na ruim een kwartier spelen kwam Nout er in voor Gino. Bij balbezit van De Meeuwen floot de scheidsrechter af vanwege een blessure. Hij gaf de scheidsrechtersbal aan de thuisploeg maar die gaven de bal niet aan De Meeuwen en trokken zelf ten aanval, een kleine dissonant in een verder sportief duel. In deze fase van de wedstrijd gaven de bezoekers weinig kansen weg, Niels kreeg op links veel ruimte en leverde een paar goede voorzetten af. Met bijna een half uur spelen kopte Menno uit één van die voorzetten raak, 3-1. Vincent kwam er in voor Kevin. De Meeuwen probeerde opportunistisch naar voren te spelen om de aansluitingstreffer te forceren maar gaf daarbij achterin erg veel ruimte weg. De thuisploeg kreeg in de laatste tien minuten in de tegenaanval vier zeer grote kansen maar Jesse, Sjoerd en nogmaals Jesse stonden een doelpunt in de weg. Ruim in blessuretijd was het alsnog raak en werd de 4-1 gescoord. Van de ploegen die onder De Meeuwen staan kwam alleen SSV tot winst en naderde tot op twee punten. De andere ploegen verloren en zo blijft de nummer twaalf, die nacompetitie moet spelen, op acht punten staan met nog zes wedstrijden te spelen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Vincenzo Lorello, Sjoerd Melis, Mike van Schaardenburg, Gino Breuer, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout en Kevin Janse en de reserves: Menno de Nooijer, Nout de Waele, Vincent Heeren, Erwin Huibregtse en Pim Francke.