Verslag kerstzaalvoetbaltoernooi De Meeuwen in Goes.

De Meeuwen-MZC’11 (1-3)

Het eerste balbezit was voor MZC maar dat leverde nog geen grote kansen op. Voor De Meeuwen een goede kans voor Remie en een afstandsschot van Martijn. Dan een grote kans voor MZC maar Remie bracht redding ten koste van een vrije trap, die werd van dichtbij genomen maar door Jesse gekeerd. Een hard schot van Alfaro werd gevolgd door een kopbal van Jordan maar het bleef 0-0. De volgende aanval en kans waren voor MZC maar het schot ging voorlangs, even later was het wel raak een mooie aanval werd goed afgerond, 0-1. Nog geen minuut later stond het al 0-2, met een hard schot werd Jesse kansloos gelaten. Met nog ruim vier minuten op de klok viel ook de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld, vlak voor tijd scoorde Jari nog de 1-3 op aangeven van Martijn.

De Meeuwen-Kapelle (1-1)

Vanaf de aftrap speelde Kapelle de bal rond op zoek naar het doel van De Meeuwen maar via een snelle uitval van Jari werd het 1-0 door Jordan. Daarna weer het balbezit voor Kapelle waarbij Jesse tot drie maal toe redding bracht. Een goed schot van Martijn was het enige wapenfeit wat voor De Meeuwen viel te noteren. Vijf minuten voor tijd is het na een mooie aanval raak voor Kapelle en wordt de gelijkmaker gescoord. Dan komt De Meeuwen eindelijk los en trekt ten aanval, er wordt voor de winst gespeeld. Een overtreding op Remie levert een penalty op maar Martijn weet de buitenkans niet te verzilveren. In de slotminuten van de wedstrijd nog een paar zeer goede kansen voor Remie, Martijn en Jordan maar het blijft 1-1.

De Meeuwen-Hoedekenskerke (4-1)

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Alfaro op aangeven van Martijn maar het is Hoedekenskerke dat even later als eerste scoort. Een corner gaat voorlangs en wordt bij de tweede paal binnen geschoten, 0-1. Korte tijd later ligt de gelijkmaker al in het doel door een goed schot van Remie. Uit een fraaie combinatie tussen Remie en Alfaro scoort laatstgenoemde de 2-1. Daarna volgt een fase met slordig balverlies en krijgt Hoedekenskerke wat kansen en moet Jesse redding brengen. Dan een lang lopende aanval van De Meeuwen die eindigt bij Alfaro die met een bekeken schot scoort, 3-1. In de slotminuut scoort Jordan, bij een uitval, nog de 4-1 op aangeven van Alfaro.

De Meeuwen-Apollo ’69 (3-1)

De Meeuwen is eigenlijk heel de wedstrijd de betere ploeg en de eerste kans is voor Jari op aangeven van Martijn. Even later is het andersom en passt Jari op Martijn, zijn schot wordt geblokt maar de opstuitende bal wordt door Jordan in het doel gekopt. Na verschillende doelpogingen en kansjes is het Jari die met een afstandsschot raak schiet, 2-0. Dan probeert Apollo De Meeuwen toch onder druk te zetten wat de ploeg uit Zoutelande juist kansen geeft bij een uitval, via Martijn maakt Alfaro de 3-0. Dan moet Remie voor twee minuten uit het veld en heeft Apollo een man meer, ze omsingelen het Meeuwendoel maar krijgen geen grote kansen. Nadat Remie weer in het veld is terug gekeerd wordt De Meeuwen wat slordig in de verdediging en wordt het 3-1. Jesse heeft gelukkig nog een prima redding in huis anders wordt het nog onnodig spannend, ook nog een paar prima kansen voor De Meeuwen maar het blijft 3-1 ook doordat vlak voor de zoemer Alfaro nog een grote kans van Apollo neutraliseert. Met zorgvuldig spel was hier wel een betere score mogelijk geweest.

De Meeuwen-SSV’65 (1-3)

De wedstrijd start in een laag tempo met balbezit voor SSV, Kees is er nog bij gekomen en geeft meteen een goede pass op Remie maar die weet de kans niet af te maken en het blijft 0-0. De laatste man van SSV steekt met de bal de middenlijn over en wordt niet aangevallen, hij besluit maar eens te schieten en zijn schot verdwijnt in het doel, 0-1. Daarna een mooie combinatie tussen Jordan en Alfaro maar de keeper van SSV liet zich niet passeren. Daarna een fase waarin de Zoutelandse vogels slordig en inspiratieloos voetbalden en bij balverlies werd het dan ook 0-2. Zeven minuten voor tijd nog een opleving, een mooie aanval via Kees en Jordan werd door Alfaro afgemaakt, 1-2. Een grote kans voor SSV op de 1-3 en gelijk daarop een aanval van De Meeuwen maar het hakballetje van Alfaro ging net naast. In de slotminuten na balverlies 1-3 en de wedstrijd is gespeeld.

De Meeuwen-Arendskerke (2-0)

Een matige wedstrijd waarbij de keeper van Arendskerke onnodig veel risico nam, als zijn ploeg in de aanval was speelde hij ter hoogte van de middenlijn. Bij een aanval van Arendskerke was het dan ook Jesse die profiteerde. Hij ving de bal, legde die op de grond, en met een geplaatst schot verdween de bal in het doel, 1-0. Even later profiteerde ook Alfaro van de aanvalsdrang van de Arendskerke keeper, met een bekeken schot trof hij van eigen helft doel, 2-0 en wedstrijd gespeeld.

De Meeuwen-Apollo ’69 (4-0)

De laatste wedstrijd van het toernooi werd er weer tegen Apollo gespeeld, nu om de 13/14de plaats. Het werd een simpele winst met De Meeuwen heel de wedstrijd de bovenliggende partij. Uit een corner van Jordan schoot Martijn raak. En na een mooie dubbele één-twee tussen Martijn en Jordan verdubbelde de laatste de score. Op het middenveld leed Kees balverlies, Apollo in de aanvalsmodus maar Kees veroverde weer snel de bal, draaide snel terug en had een vrij veld voor zich, 3-0. Martijn zette de eindstand van 4-0 op het scorebord na een fraaie combinatie met Jari.

Klik hier voor de foto’s

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Alfaro Pentury, Martijn Houterman, Remie Kerkhove, Jari Tevel, Jordan Francke, Kees Boogaard en leider Adrie Verhage.