De Meeuwen heeft uit de drie wedstrijden na de winterstop slechts drie punten gehaald, toch valt de schade op de ranglijst mee. De nummer twee in de stand, Nieuwdorp, deed het niet beter en dat was ook net de ploeg waarvan werd gewonnen. Nummer twee SSV’65 staat op zeven punten achterstand en Nieuwdorp en Arnemuiden volgen op negen punten, die laatste twee ploegen hebben echter één wedstrijd minder gespeeld. Bij De Meeuwen is de inzet goed en elke wedstrijd worden er best wat kansen en kansjes gecreeerd maar de doelpunten worden niet gemaakt, twee doelpunten in drie wedstrijden is te weinig. Positief nieuws is dan dat twee aanvallers vandaag weer terug keerden bij de eerste selectie. Kevin Janse, sukkelde met een liesblessure en had al sinds begin november niet meer gevoetbald. Vorige week speelde hij een hele wedstrijd in het tweede elftal. Robin Dek raakte in de winterstop geblesseerd aan een spier in het bovenbeen en had tot nu toe alleen getraind. Een tegenstander uit de lagere regionen lijkt dan ideaal om aan het zelfvertrouwen en het benutten van de doelkansen te werken maar tegenstander Terneuzense Boys heeft ondaks de lage positie op de ranglijst geen zwaar negatief doelsaldo. Dat staat, met acht verloren wedstrijden, op -6 wat aangeeft dat de meeste wedstrijden maar nipt worden verloren. Zo was het ook in de thuiswedstrijd, de Terneuzense ploeg werd pas in de slotminuten met 3-2 verslagen.

Verrassing deze wedstrijd was dat Robin aan de wedstrijd kon beginnen, dat gaf De Meeuwen een goed aanspeelpunt in de aanval. Erwin sukkelde met een liesblessure daarom werd hij op de rechtsback positie vervangen door Gennaro die een goede wedstrijd speelde. Voor de rest geen wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Oostkapelle.

Hoewel hij zelf niet scoorde had Jordan een belangrijk aandeel in de overwinning vanwege zijn goed genomen vrije trappen en corners. Uit zijn eerste corner vanaf rechts was het Delano die al na drie minuten raak kopte, een lekker begin van de wedstrijd. Even later had Delano ook bijna de 0-2 op zijn schoen maar hij werd terug gefloten wegens buitenspel. Een goede trap van Jesse werd door Robin verlengd en bracht Menno alleen voor de keeper, die scoorde beheerst de 0-2. De Zoutelandse ploeg zette goed druk en gaf Terneuzense Boys geen enkele kans om in het spel te komen in een goed eerste half uur. Daarna schakelde de ploeg een tandje lager en dacht zo de rust wel te halen. Dat gaf de Terneuzense ploeg de kans en ruimte om meer de aanval te zoeken. Bij een aanval kon de bal nog worden weggewerkt door Vincenzo maar bij de volgende aanval had hij een overtreding nodig om de tegenstander af te stoppen. De scheidsrechter floot voor een penalty die werd benut door de aanvoerder van de Boys. Met de stand van 1-2 werd de rust gehaald. Kort na rust een vrije trap die werd genomen door Jordan, hij speelde Maas aan die vlak voor de keeper stond met een verdediger in de rug. Met zijn tenen speelde hij nog net de bal naar de vrij staande Robin, die schoot hard raak. 1-3 en een lekker begin zo na de rust. Kort na dit doelpunt verliet Menno het veld en kwam Kevin er in, hij had gelijk een kansje maar schoot over. Er ontstond een heel groot speelveld met veel ruimte, wel werd door beide ploegen wat slordiger gespeeld waardoor het spel op en neer golfde. Na een uur spelen was het Voor Robin genoeg en werd hij vervangen door Pim. Uit een vrije trap van Delano scoort Gennaro bijna, even later is het wel raak voor Vincenzo, hij scoort de 1-4. Alfaro verlaat het veld en zijn vervanger is Mark. Even later is het Pim die met een kopbal scoort, weer is het Jordan die met een vrije trap de bal keurig neerlegt. 1-5 maar Terneuzense Boys trekt toch nog ten aanval, een schot op doel wordt door Maas over de achterlijn gekopt. Uit de daaropvolgende corner wordt de bal op doel geschoten, weer is het Maas die op de doellijn redt. Even later valt dan toch nog de 2-5, bij een van richting veranderde vrije trap is Jesse kansloos. Ondanks het tegendoelpunt van de Terneuzense Boys is de wedstrijd gespeeld er volgen geen grote kansen meer en De Meeuwen speelt de wedstrijd goed en makkelijk uit.

Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Gennaro Eikenhout, Jesse Kerkhove, Yannick Melis, Jordan Francke, Maas Boogaard, Menno de Nooijer, Vincenzo Lorello, Ricardo Bambagt, Robin Dek, en de reserves: Pim Francke, Kevin Janse, Mark Roelse en Stefano Bambagt(Keeper)

Fotoalbum Terneuzense Boys- De Meeuwen 2-5