Sport

Met nog drie competitiewedstrijden te spelen voor de winterstop moet De Meeuwen in staat worden geacht negen punten toe te voegen aan het totaal met wedstrijden tegen svWalcheren, DBGC en Fc Axel. In de basis opstelling van vandaag één wijziging ten opzichte van vorige week, centraal achterin verving de net weer fitte Stijn, Mike die geblesseerd was. Voor Dennis een tegenvaller, na eindelijk weer eens voluit te hebben getraind stak toch de blessure weer de kop op dus moest hij vanaf de kant toekijken. Hieronder de basis opstelling.

Kort gezegd beleefde De Meeuwen 1 één van de simpelste voetbalmiddagen ooit. Het enige wat moest gebeuren was de bal met vlotte combinaties rondspelen en geconcentreerd blijven, dat lukte voor 80% van de wedstrijd en dat was ruim voldoende voor een afgetekende overwinning. Vanaf het begin gelijk het balbezit voor de bezoekers met een eerste kans voor Robin die de bal na een voorzet van Menno kort bij de tweede paal in bezit kreeg. De keeper zat er echter ook nog tussen en zodoende werd het geen doelpunt. Een fraaie 1-2 tussen Yannick (v/d W) en Menno werd door de eerste voorlangs geschoten, de dreiging was er wel maar nog geen doelpunt. Na een kwartier spelen eindelijk succes, Stijn bediende Menno op maat en die schoot van dichtbij onderdoor de keeper, 0-1. Ondanks dat De Meeuwen meer balbezit had bleef deze stand nog lang op het scorebord staan. Als svWalcheren een kans kreeg ging er over het algemeen slordigheid van De Meeuwen aan vooraf. Na een half uur spelen viel er voor de thuisclub zo’n kans te noteren maar Jesse kreeg nog net zijn hand achter de bal en Vincenzo ruimde verder op. In het laatste kwartier voor rust liep De Meeuwen verder weg, een goede voorzet van Vincenzo werd door Kevin ingeschoten en kwam in de drukte van spelers voor Menno zijn voeten terecht, die plaatste de bal zuiver langs de paal en zo werd het 0-2. Vijf minuten voor de rust mocht Menno alleen op het doel af en scoorde, vanuit een moeilijke hoek,  beheerst en zette de 0-3 ruststand op het scorebord. Kort na rust was de concentratie even wat minder en kreeg de thuisclub een goede kans maar een goede redding van Jesse en verder opruimen van Maas hielden de “0” op het scorebord voor svWalcheren. Menno kreeg nog een kans om zijn doelpunten totaal op te schroeven na een fraaie pass van Robin maar wist deze niet te verzilveren. Yannick (v/d W) werd gewisseld voor Alfaro. De eerste twintig minuten van de tweede helft leek het er op dat er weinig meer aan de score zou veranderen, de thuisclub had niks in te brengen en voor de bezoekers was de grootste druk er af. Dan een kenmerkende actie van Kevin, naar binnen draaien en dan de bal met rechts in een fraaie boog in de bovenhoek krullen, 0-4. Een paar minuten later werd Vincezo afgelost door Yannick (M). De Meeuwenaanval kwam weer wat op stoom, de bal werd simpel en snel rond gespeeld en na een corner van Jordan kopte Stijn van dichtbij de 0-5 tegen de touwen. Met nog een kwartier te spelen leverde een slordigheidje achterin een tegentreffer op, 1-5. Van de pas ingekomen Alfaro was zijn geplaatste schot net te hoog en hij raakte dan ook de lat, ook voor Menno nog een uitgelezen kans maar die wist de keeper niet meer te passeren. Ruben mocht zijn eerste minuten maken voor Meeuwen 1, hij kwam er in voor Menno. Na een mooie pass van Alfaro zorgde een goed spelende Robin voor het slotakkoord, met een prachtige uithaal schoot hij de bal over de keeper en onder de lat, 1-6. Het kan natuurlijk altijd beter maar alles bij elkaar was het voetbal van de Zoutelandse ploeg goed genoeg voor een simpele overwinning. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotalbum svWalcheren- De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Kevin Janse, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves Alfaro Pentury, Yannick Melis en Ruben Boogaard.