Sport

Na maandenlang trainen, oefen- en bekerwedstrijden gaat het nu eindelijk weer eens om de punten. Als start van de competitie een uitwedstrijd tegen sv Walcheren, die club kwam over van het zondagvoetbal dus een lange historie als tegenstanders hebben de clubs niet. Vorig jaar werd de uitwedstrijd nog simpel en ruim gewonnen maar de verwachting was dat dat dit jaar niet zou gebeuren, Walcheren had zich flink versterkt. De trainer liet De Meeuwen starten in dezelfde opstelling als vorige week met Menno, Gennaro en eventueel Pim op de bank.

Van beide ploegen in de beginfase een voorzichtige opening, De Meeuwen viel aan en ze kregen een vrije trap en een corner maar daaruit kwam geen kans voort. De thuisploeg kreeg het spel steeds meer onder controle, er werd ook goed vrijgelopen zonder bal. Walcheren voetbalde makkelijk met goede combinaties en kreeg zo een paar prima kansen. Zo ging een kopbal van dichtbij over en werd een vrije doelkans vanaf ongeveer de penaltystip naast geschoten. De volgende grote kans werd wel op doel geschoten maar hier redde Jesse knap, zo bleef het 0-0. De bezoekers konden voorin de bal niet vasthouden en het middenveld werd helemaal overlopen, dat werd er niet beter op nadat Yannick zich na een half uur moest laten vervangen, Gennaro kwam in het veld. Ondanks dat de thuisclub steeds dreigend bleef werd de rust met een 0-0 stand gehaald. De tweede helft had De Meeuwen de wind in de rug en vanuit de opening gelijk een grote kans (de eerste!) Een voorzet op maat van Delano werd door Jordan op de keeper geschoten. Gelijk daarna aan de andere kant een bal op de paal. De tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, Walcheren voetbalde wel beter maar had niet meer zo’n veldoverwicht en geen echt grote kansen meer. Na twintig minuten spelen verliet Robin het veld en kwam Menno er in, die bracht wat meer vuur in het spel maar echt grote kansen kreeg hij niet. De thuisclub bleef wat dreigender maar toch gingen de meeste schoten nu ruim over. Enkele minuten voor het einde moest Menno zich laten vervangen door Pim. Op het laatst van de wedstrijd opeens nog een paar grote kansen voor De Meeuwen maar Dennis schoot voorlangs en Gennaro schoot tegen een Walcheren speler op zodat de stand 0-0 bleef.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Vincenzo Lorello, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Maas Boogaard, Delano Langezaal, Robin Dek, Jordan Francke en de wissels Gennaro Eikenhout, Menno de Nooijer en Pim Francke.