Sport

Blessures komen natuurlijk nooit gelegen maar net nu De Meeuwen midden in een periode met zware wedstrijden zit raakte Mike op de training aan zijn enkel geblesseerd en zullen we hem zeker tot aan de winterstop moeten missen. Teun viel vorige week goed in maar raakte al snel geblesseerd en zal ook zeker een paar weken nodig hebben om van zijn hamstring blessure te herstellen. Niels, Erwin, Vincenzo en Menno waren ook niet helemaal fit maar de laatste drie spelers starten toch in de basis, hieronder ziet u de begin opstelling.

Al een aantal weken wordt er in bovenstaande formatie gespeeld, een zeer compact blok met Menno er voor. Het voordeel van deze formatie is duidelijk, voor de tegenstander is het moeilijk om bij het doel te komen. Een groot nadeel van deze opstelling kwam vandaag toch echter ook aan het licht. Als de bal snel naar voren op Menno wordt gespeeld staat hij er alleen voor en meestal tegen een overtal aan tegenstanders. Vanaf het beginsignaal veel balbezit voor de thuisploeg, ze voetbalden goed, snel en ze wisten elkaar erg makkelijk te vinden. Voor de Meeuwenspelers was het strijden en buffelen maar dat deden ze dan ook allemaal vol overgave, er waren vandaag wat dat betreft geen “zwakke broeders” die het lieten lopen. Het goede spel van svWalcheren leverde geen echt hele grote kansen op maar er werd wel vaak geschoten vanuit de tweede lijn, Jesse had er over het algemeen niet al te veel moeite mee maar het was wel goed opletten en één keer kon hij de bal met moeite over het doel tikken. De bezoekers kwamen maar spaarzaam aan een aanval toe, een paar corners leverden nog het meeste gevaar op. Even leken de Meeuwenspelers te bezwijken onder de druk van de tegenstander maar met hard werken hielden ze stand. Tien minuten voor de rust nog een knappe redding van Jesse en daardoor werd er met een 0-0 stand gerust. In de tweede helft kregen de toeschouwers een heel ander spelbeeld te zien. svWalcheren bestaat uit een ploeg met veel grote en fysiek sterke spelers maar misschien is dat conditioneel op het zeer zwaar bespeelbare veld wel een nadeel want de bezoekers lieten in de tweede helft beter voetbal zien, ze kwamen meer aan voetballen toe. Al bleek de thuisploeg toch niet ongevaarlijk, een zeer had schot ging richting Meeuwendoel maar Maas kopte de bal goed weg. Alfaro viel op met een hard schot en daarna een goede voorzet op Delano, die tikte de bal van dichtbij in het doel maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Meeuwen ging meer naar voren spelen maar dat vergrote de kans op een uitbraak van svWalcheren, zo ging een gevaarlijk schot maar net voorlangs. Rechtsback Gennaro had een zeer goed voetballende speler tegenover zich waartegen hij het in de eerste helft erg moeilijk had maar in de tweede helft kwam die er nauwelijks meer aan te pas. Een voorbeeld van de zeer hard werkende en strijdende Meeuwenploeg met ook Maas, Alfaro, Vincenzo, Jordan, Delano en Erwin die knokten voor de punten zoals aan de foto’s goed te zien is. De Laatste moest helaas na twintig minuten spelen het veld geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Vincent. Een paar minuten later ging Wessel er uit en werd vervangen door Nout. De Meeuwen drong aan maar een kiezelhard schot van Alfaro smoorde in het drukke strafschop gebied en hoge voorzetten vanaf de zijkant waren bijna allemaal een prooi voor de zeer lange centrale verdedigers van de thuisploeg. Van beide teams bleek het verdedigingsblok sterker dan de aanvallers waardoor de 0-0 wel terecht is. Er werd stevig maar fair gestreden en dat leverde ondanks de 0-0 toch een leuke en spannende wedstrijd op voor de toeschouwers.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Erwin Huibregtse, Jordan Francke, Delano Langezaal, Wessel van der Stel, Alfaro Pentury en Menno de Nooijer en de reserves: Nout de Waele, Niels Sanderse, Vincent Heeren en David Wattel.