Sport

Bij De Meeuwen het hele seizoen al een groot verschil tussen de uit- en thuiswedstrijden, als bezoeker kon in slechts één wedstrijd aanspraak gemaakt worden op drie punten en dat werd er één. In de eerste helft van het seizoen werden er nog verschillende thuiswedstrijden gewonnen maar dat kostte flink wat energie, de krachten vloeiden weg uit de ploeg en na de winterstop werd er nog slechts één wedstrijd gewonnen. Trainer Daan Eikenhout koos voor de onderstaande spelers in een 4-3-3 opstelling.

Binnen een paar minuten spelen, op het kunstgras van svPoortugaal, was het eerste kansje voor de ploeg uit Zoutelande. Yannick (M) kon vrij opstomen richting keeper  maar zijn inzet werd gestopt. Daarna was het de beurt aan de thuisclub met een bal op de onderkant lat en een fraaie redding van Jesse in een 1 tegen 1 situatie met een tegenstander. svPoortugaal was wel wat dreigender maar het tempo lag te laag zodat De Meeuwen het nog redelijk bij kon benen. Na zeventien minuten spelen dan toch de voorsprong voor svPoortugaal, een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding op de rand van de “16” werd binnengeschoten. In de daarop volgende fase voor beide ploegen wat kansjes. Een schot van Robin werd een prooi voor de keeper en ook doelpogingen van Vincenzo en Menno bleven zonder resultaat, aan de andere kant voorkwam Jesse een doelpunt met een knappe redding. Met nog tien minuten te spelen tot aan de rust kwam de thuisploeg steeds beter op stoom, een aanval over veel schijven eindigde met een geplaatst schot op doel, 2-0. Twee minuten later werd een hoge voorzet van de linkerkant bij de tweede paal binnengekopt, 3-0. Één minuut voor rust leek De Meeuwen iets terug te kunnen doen maar een goed aangesneden vrije trap van Kevin werd door Maas van dichtbij overgeschoten. Bij de spelhervatting kon een speler van de thuisploeg door het centrum het hele veld oversteken, de bal werd in de hoek geschoven en zo stond het 4-0. Na de thee bleef Kevin in de kleedkamer achter en stond Yannick (v/d W) centraal op het middenveld. Enkele minuten na rust betekende een goed uitgevoerde aanval van de thuisploeg 5-0. Het leek een nederlaag met een grote score te worden maar na deze aanval was het voetballend gedaan. Het tempo ging uit het spel en er kwam veel ruimte op het veld. Een corner kwam bij Vincenzo maar zijn inzet werd door de keeper weg gestompt, voor de voeten van Maas die de bal simpel in het doel schoof, 5-1. Jordi kwam er in voor Yannick (M) en even later David voor Jordan. Zoals gezegd veel ruimte op het veld en daardoor nog voor beide ploegen war kansjes maar geen doelpunten meer. Technisch gezien is De Meeuwen nog niet gedegradeerd maar een achterstand van 37 (!) doelpunten op de nummer voorlaatst wordt natuurlijk in twee wedstrijden niet meer ingelopen. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum svPoortugaal-De Meeuwen

voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Gennaro Eikenhout, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Yannick Melis, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Kevin Janse, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Yannick van de Woestijne, Jordi Hamelink en David Wattel.