Vandaag in de belangrijke uitwedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Heinenoord, ze staan op de negende plaats met drie punten meer, wordt De Meeuwen getroffen door een ware schorsing- en blessuregolf. Stijn was naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag geschorst maar De Meeuwen ging in beroep, met ondersteuning van de camerabeelden van Jan werd de rode kaart geseponeerd maar afgelopen dinsdag raakte hij op de training geblesseerd en zo kan hij alsnog niet spelen. Ook target-man Menno haakt geblesseerd af en Yannick (v/d W) is nog niet aan spelen toe. De prognose is dat Stijn waarschijnlijk voor wat langere tijd niet kan spelen maar dat Menno na het volgende competitieloze weekend weer van de partij is. Yannick (W) gaat de training weer hervatten. Alfaro liep tegen zijn vijfde gele kaart aan en is automatisch één wedstrijd geschorst dus ook hij speelt niet. Jesse kreeg in blessuretijd rood en is vijf wedstrijden geschorst, hiertegen is De Meeuwen ook in beroep gegaan met ondersteuning van de camerabeelden van Jan, de zaak komt voor de tuchtcommissie waar Jesse zijn zaak mag toelichten maar voor zijn zaak dient mag hij niet spelen. Gelukkig is tweede keeper Milan juist weer fit, hij speelde vorige week zijn eerste wedstrijd in het tweede na verschillende weken blessureleed. Ook Martijn is weer terug na zijn wedstrijd schorsing. Hierdoor speelt Vincenzo weer centraal achterin en Delano centraal op het middenveld zoals in onderstaande opstelling is te zien.

Onder bijna zomerse omstandigheden mag De Meeuwen aftrappen op het kunstgrasveld van Heinenoord. Ze zijn de bal snel kwijt en de thuisploeg speelt de bal rustig rond. Een hoge voorzet van de zijkant wordt richting tweede paal binnen gekopt en zo staat het binnen drie minuten 1-0. Heinenoord laat lekker de bal rond gaan en weet steeds de vrije man te vinden. De Meeuwen komt niet aan een aanval toe en is steeds snel de bal kwijt. Na een half uur spelen moet Erwin er geblesseerd af en Mark komt er in, die gaat rechtshalf spelen en Jordi zakt een linie. het spel lag stil omdat svHeinenoord een vrije trap mocht nemen, die komt hoog voor en wordt binnen gekopt, 2-0. De tweede helft laat eenzelfde spelbeeld zien, veel balbezit voor de thuisploeg maar voor het doel wordt het niet echt gevaarlijk meer. Halverwege de tweede helft komt Casper er in voor Martijn. met nog een kwartier te spelen wordt de thuisploeg wat slordig achterin en Kevin krijgt een schietkans maar het schot wordt toch nog geblokkeerd. Maas, Delano en Vincenzo nemen de ploeg op sleeptouw en proberen een doelpunt te forceren. Het levert een paar corners en nog een schietkans voor Kevin op maar toch geen echt grote kansen. Vlak voor tijd schiet een speler van svHeinenoord met een fraaie boog op de paal, de terug springende bal wordt van dichtbij binnen geschoten, 3-0. Vlak voor het eindsignaal wordt het na een goede dieptepass ook nog 4-0. De Meeuwen kreeg weinig kansen en in zowel de voor- als achterhoede werden veel kopduels verloren. Volgende week geen competitie en op 9 maart een uitwedstrijd tegen Deltasport.

Fotoalbum svHeinenoord-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Yannick Melis, Delano Langezaal, Jordan Francke, Jordi Hamelink, Kevin Janse, Robin Dek en de reserves: Mark Roelse, Casper Willeboordse, David Wattel en Stefano Bambagt.