Vandaag een wedstrijd voor het BSC toernooi in en tegen Nieuwdorp, in tegenstelling tot andere jaren wordt er nu maar één wedstrijd gespeeld maar dan wel van 90 minuten. De winnaar speelt volgende week tegen de winnaar van het duel HVV 24-VCK en de verliezers spelen ook tegen elkaar.

Als test was er door trainer Adriaan Nieuwenhuize een 5-3-2 opstelling uitgedacht met de bedoeling dat de opkomende “backs” het hele veld bestrijken, u ziet de namen hieronder staan.

Nieuwdorp mocht aftrappen maar het balbezit was al zeer snel voor de Zoutelandse vogels. Een goede aanval over rechts die door Jordan scherp werd voorgetrokken kon door niemand worden binnengewerkt maar het was wel een eerste waarschuwing. Een paar minuten later was het wel raak. Dennis gaf de bal op Kevin, die zette scherp voor en Delano werkte bij de tweede paal af. De Meeuwenspelers speelden elkaar steeds goed aan en bij Gennaro op rechts lag er nogal eens ruimte. Max had dat goed gezien en met een fraaie pass over de hele breedte van het veld bereikte hij Gennaro, die controleerde de bal en gaf hoog voor en weer was het Delano die scoorde. Even daarvoor was er nog een doelpunt van Delano afgekeurd vanwege buitenspel. Na twintig minuten prima spel een overtreding op Jordan in de “16” wat een penalty betekende. Delano wilde een hattrick maken en nam de penalty maar de keeper van Nieuwdorp wist de inzet te stoppen. De Meeuwen liet mooi combinatie voetbal zien en Nieuwdorp kwam er nauwelijks aan te pas. Na net een half uur te hebben gespeeld een goede kenmerkende actie van Kevin waarbij hij naar binnen draait en schiet, 0-3. Vlak voor rust belandde een mooie aanval bij Jordan, die legde de bal terug waarna Gennaro een goede eerste helft mocht bekronen met een doelpunt, 0-4. Op slag van rust viel het enige schoonheidsfoutje te noteren, De Meeuwen was in de aanval maar Nieuwdorp onderschepte de bal en schoot die hard naar voren. Op de middenlijn stond de Nieuwdorpspits één op één, hij kreeg de bal en probeerde die over de ver voor zijn doel staande Jesse te spelen maar zijn inzet ging naast het doel. Een zeer goede eerste helft met mooie combinaties en crosspasses over het hele veld. De tweede helft vijf nieuwkomers in het veld: Robin, Sjoerd, Stijn, Jordi en Wessel. Met verzorgd spel bouwde De Meeuwen goed op maar achterin hield Nieuwdorp de boel beter gesloten zodat er wel balbezit was maar nog geen grote kansen. De bezoekers dus steeds aan de bal en als Nieuwdorp een keer balbezit had werd er door met name Max, Stijn, Mike en Yannick zo scherp gejaagd dat het balbezit niet lang duurde. Na twintig minuten spelen kopte Robin een corner van Jordan goed binnen wat de 0-5 betekende. Kort voor het half uur spelen moest dan toch ook Jesse nog twee keer in actie komen bij een aanval van Nieuwdorp maar hij hield zijn doel schoon. Op het laatst nog een kans voor Wessel maar hij kopte de goede voorzet van Sjoerd in de handen van de keeper. Een prima wedstrijd gezien met mooie acties van Maas, Delano en Jordan en bijna de hele wedstrijd lag de controle bij De Meeuwen. Volgende week wacht een wedstrijd tegen HVV 24. Klik op onderstaande link voor de foto’s.