Na verschillende trainingen afgewerkt te hebben gaat de bal weer rollen tegen een serieuze tegenstander met drie wedstrijden van een half uur in de Borsele sloepoort cup op de velden van Nieuwdorp. Van de 24 voorlopige eerste selectie spelers waren er een achttal afwezig, de meeste wegens werkzaamheden. Erwin is als enigste speler voorlopig nog geblesseerd, de pessimisten zien hem dit seizoen niet in actie komen en de optimisten verwachten dat hij na de winterstop wel weer zal ballen. De drie wedstrijden van een half uur gaf de trainer de gelegenheid iedereen een uur te laten voetballen waarbij alleen in de laatste wedstrijd tijdens de korte rust enkele spelers werden gewisseld. Trainer Nieuwenhuise had aangegeven goed positie spel, snelle combinaties en een verzorgde opbouw te willen zien en zo weinig mogelijk de lange bal.

De eerste wedstrijd tegen Nieuwdorp stonden de volgende spelers in het veld:

keeper Jesse, Achterin: Dennis, Stijn, Vincenzo en Jordi. Middenveld: Delano, Maas en Yannick (v/d W) en voorin: Kevin Robin en Jordan.

In de beginfase gelijk het balbezit voor De Meeuwen en er wordt geprobeerd om met goed verzorgd voetbal de aanval te zoeken. Maar het is de thuisploeg die het eerst gevaarlijk wordt vanuit een aanval en daarna een corner, Maas haalt de bal vlak voor de lijn weg. De Meeuwen laat een paar mooi opgezette aanvallen zien o.a. via Jordan op Jordi die de bal voorzet op Robin maar zijn schot is net niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Uit een goede voorzet van Delano kopt Kevin voorlangs, best goed voetbal maar een doelpunt blijft uit. Vlak na rust gaan de Zoutelandse vogels op dezelfde voet voort en wordt er weer een mooie aanval opgezet via Jordan, die bereikt met zijn voorzet Delano maar zijn schot gaat voorlangs. Hierna volgt een fase waarin Nieuwdorp beter aan de bal is en de aanval zoekt, De Meeuwen vergeet zijn opdracht en speelt te vaak de lange bal. In de laatste minuten herpakt De Meeuwen zich en krijgt weer de controle over het spel. Vanuit een corner kopt Vincenzo op het doel, de bal wordt weggewerkt en komt opnieuw bij Vincenzo terecht, hij geeft hoog voor en Robin kopt raak. Zo is het vlak voor tijd 1-0 en dat is ook de eindstand.

De volgende wedstrijd is tegen buurman VCK met de volgende opstelling:

keeper: Milan. Achter: Ricardo, Stijn, Mike en Jordi. Middenveld: Maas, Menno en Jordan. Voorhoede: Kevin, Robin en Martijn.

Aangezien de selectie nogal wat verdedigers en middenvelders telt ligt het in de verwachting dat Martijn weer op zijn positie als rechtsbuiten terechtkomt zoals bovenstaande opstelling laat zien. Het meeste balbezit in deze wedstrijd was voor De Meeuwen, er werd goed positie spel gespeeld en de tegenstander had weinig in te brengen. Robin maakte een gedreven indruk en hij liet verschillende goede passes zien. Zo gaf hij na tien minuten spelen de bal goed op Menno, die zette scherp voor op de volledig vrijstaande Martijn die de bal simpel binnen tikte bij de tweede paal. Nog voordat uw verslaggever klaar met schrijven was had Maas de 2-0 al van dichtbij binnengewerkt, weer waren het Menno en Robin die met een mooie combinatie aan de basis stonden van deze aanval. In de tweede helft kende De Meeuwen weinig problemen en keeper Milan hoefde nauwelijks in actie te komen. Robin scoorde nog met een schot laag in de hoek en Stijn hield na een corner van Martijn, waarbij de bal in het strafschopgebied bleef hangen, het overzicht en scoorde vlak voor tijd de 4-0.

De laatste wedstrijd van deze avond werd gespeeld tegen vv Terneuzen in de onderstaande opstelling werd gestart.

keeper: Jesse. Achterhoede: Ricardo, Dennis, Mike en Vincenzo. Middenveld: Delano, Menno en Jordan. Voorhoede: Kevin, Martijn en Yannick (v/d W)

vv Terneuzen speelde hetzelfde spelletje als wat De Meeuwen liet zien, proberen met goed positiespel en vlotte combinaties ten aanval te trekken en dat leverde een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op. Al na een paar minuten spelen kreeg Martijn de bal aan de zijkant van het veld, hij gaf voor op Menno die hard op doel schoot. De Keeper verslikte zich in de bal en de bal rolde in het doel, 1-0. Het vervolg van de wedstrijd ging gelijk op met van beide kanten leuk voetbal. Naar mate de eerste helft vorderde meer balbezit voor Terneuzen en De Meeuwen kwam onder druk maar een paar goede reddingen van Jesse en Ricardo die de bal van de lijn haalde voorkwamen een tegendoelpunt. In de rust een paar wissels wat onderstaande opstelling opleverde:

Keeper: Milan Achterhoede: Dennis, Mike, Stijn en Vincenzo. Middenveld Delano, Maas en Ricardo en voorhoede: Menno, Martijn en Yannick (v/d W)

De tweede helft van deze wedstrijd leverde wel leuk voetbal op maar geen grote kansen en ook geen doelpunten. Zo won De Meeuwen zijn drie wedstrijden en kreeg geen tegendoelpunt te verwerken. Er werd bij vlagen leuk, goed en gedreven gevoetbald al moet er natuurlijk naar een vaste opstelling worden toegewerkt.

Dinsdagavond om 19.00u wordt er een thuiswedstrijd afgewerkt tegen buurman De Noormannen.

Op zaterdag 24 augustus krijgt het Borsele Sloepoort Cup een vervolg voor De Meeuwen met om 18.45u een wedstrijd tegen Serooskerke. In deze poule zitten ook nog RCS en VCK die tegen elkaar spelen. Om 19.45u spelen dan de winnaars en verliezers tegen elkaar.

klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Borsele Sloepoort cup 2019

Doordat vorige week alle wedstrijden waren gewonnen mocht De Meeuwen zich opmaken voor de finale van de B-poule van de Borsele Sloepoort Cup met als eerste tegenstander Serooskerke voor een wedstrijd van 45 minuten. o.a. Maas, Jordan en Vincenzo waren afwezig. Gekozen werd voor de volgende opstelling:

Doel: Jesse, Achter: Dennis, Stijn, Mike en Jordi. Midden: Max, Delano en Yannick (v/d W) en Voor: Menno, Robin en Martijn.

De Meeuwen begon goed aan de wedstrijd en na een voorzet van Menno kreeg Robin de bal vlak voor het doel maar wist de keeper niet te passeren. In het vervolg van beide ploegen wat aanvallen maar weinig grote kansen. Richting de rust meer balbezit en een paar goede aanvallen van Serooskerke maar ook dat leverde geen doelpunt op. In de tweede helft wil de opbouw van achteruit niet erg vlotten en is vooral de beginfase erg moeizaam. Serooskerke speelt feller en directer en krijgt een drietal vrije trappen op de rand van de “zestien”.  Één schot lijkt in de hoek te belanden maar Jesse krijgt er nog net een voet tegen en de bal gaat over. Na een goede aanval waarbij Jordi goed opkomt, speelt op Delano maar na zijn voorzet schiet Robin over. De bal wordt aangeraakt en de daaropvolgende corner wordt door Stijn over gekopt. Vijf minuten voor tijd valt Menno geblesseerd uit en wordt vervangen door Kevin. Van beide ploegen nog wat aanvallen waarbij de verschillende, door De Meeuwen genomen, corners voor het meeste gevaar zorgen maar geen doelpunt en dus 0-0. De Meeuwen wint de strafschoppenserie met 3-2 en mag zich opmaken voor de finale tegen RCS dat ook na strafschoppen wint van VCK.

Voor de finale tegen RCS werden de volgende spelers opgesteld:

Doel: Milan. Achter, Ricardo, Stijn, Mike, Gennaro. Midden: Max, Delano, Yannick (v/d W). voor: Sjoerd, Robin en Kevin.

Het tempo in deze wedstrijd lag een stukje hoger dan in de vorige en dat maakte het duel gelijk een stuk aantrekkelijker. Met een mooie steekpass kwam een RCS speler vrij voor de keeper maar Milan redde goed. Na een goede actie van Yannick volgde een schot van Sjoerd maar geen doelpunt. Een goed genomen corner van De Meeuwen werd weggewerkt en kwam net buiten het strafschopgebied bij Ricardo terecht, die haalde uit, met zijn rechtervoet, en de bal zeilde prachtig in de bovenhoek, 1-0. na 17 minutn spelen ging Max er uit en kwam Dennis in het veld. Slordig balverlies leek de gelijkmaker op te leveren maar opnieuw redde Milan goed. Even later was het Delano die met een zeer fraaie individuele actie de stand op 2-0 bracht. RCS liet ook goed voetbal zien en vanuit een moeilijke hoek werd de aansluitingstreffer gescoord, verschillende goede kansen waren aan RCS niet besteed en een halve kans was raak. De Meeuwen werd op eigen helft vastgezet maar Ricardo en Gennaro gaven geen krimp en bij een doorgebroken speler had Milan nog een fraaie redding in huis. De Meeuwen probeerde het nog met een paar uitvallen maar in de stand kwam geen verandering meer zodat de finale werd gewonnen. Klik op onderstaande link voor een paar foto’s