In eerdere ontmoetingen tussen SSV’65 en De  Meeuwen ontliepen de ploegen elkaar over het algemeen niet veel. Veel gelijke standen zoals 0-0 en 1-1 of krappe overwinningen zoals b.v. 2-1. Uitzondering daarop is het seizoen 1991/1992 waarin SSV’65 twee keer ruim met 5-1 won, ze eindigden op de tweede plaats(Op doelsaldo) en De Meeuwen degradeerde. Voor De Meeuwen was er in 2013 en 2017 nog winst op het sportpark “Het Schenge” respectievelijk met 1-4 en 3-5. Maar nu over naar de realiteit van vandaag, voor beide ploegen geldt dat er zoveel mogelijk afstand moet worden genomen van de onderste plaatsen. Waar het voor trainer Michel Leonhart al puzzelen is om een opstelling te maken met elf fitte spelers kon er op de ochtend van de wedstrijd ook nog eens een streep doorheen, Delano meldde zich ziek af. Aangezien Menno in de basiself stond na zijn blessure was de omzetting van het elftal op zich niet zo groot maar Delano weet altijd goed de bal bij zich te houden en hij werd dan ook gemist. Hieronder ziet u de opstelling met Jordan op de plaats van Delano.

Er werd door beide teams zeer behoudend begonnen, de bal werd voorzichtig rond gespeeld in een laag tempo en alle spelers hadden enorm veel ruimte. De eerste goede schietkans was voor de thuisclub maar die ging naast. De wedstrijd was nog maar vijf minuten oud toen Menno aangaf dat hij niet verder kon spelen vanwege een blessure, hij werd vervangen door Vincent. De Meeuwen speelde wat meer naar voren en de thuisclub loerde op de counter. Vanuit corners en een vrije trap werd er wel gevaar gesticht maar Vincenzo en Maas wisten van dichtbij de bal niet over de lijn te werken en ook de counters van SSV’65 leverden niks op. zo leek de rust aan te breken maar met 45 minuten op de klok mocht de thuisploeg nog een corner nemen. De bal werd op doel gekopt en bleef hangen tussen Maas en Mike, een SSV aanvaller was attent en prikte de bal van dichtbij binnen, 1-0. Na de rust probeerde De Meeuwen de druk op te voeren om de gelijkmaker te forceren, tekenend voor deze wedstrijd was dat Maas de verdediging moest leiden en ook de gevaarlijkste aanvaller was. Hij kreeg een paar kopkansen waaronder een hele goede na een vrije trap van Mike maar hij wist het net niet te vinden. Na een uur spelen kreeg Niels zijn tweede gele kaart en moest van het veld zodat De Meeuwen met tien man stond. Gennaro en Nout werden vervangen door Wouter en Pim. In de 67ste minuut kreeg De Meeuwen een beetje een vreemd doelpunt tegen. De Bal werd door SSV diep gespeeld en grensrechter Karel wachtte tot de speler aan bal kwam en stak zijn vlag omhoog. De bal rolde langzaam richting doel terwijl de Meeuwenspelers wachtten op het fluitsignaal tikte een SSv speler de bal binnen. De scheidsrechter ging nog wel even met Karel in gesprek maar keurde het doelpunt goed.

Na dit tegendoelpunt is de samenhang uit het Meeuwenspel geheel verdwenen en is de wedstrijd gespeeld. Alfaro en Erwin komen er nog in voor Vincent en Mike. De thuisclub kan vrijuit voetballen en schiet vlak voor tijd ook nog de 3-0 binnen. Aan de Meeuwenelf was goed te merken dat er na het wegvallen van Delano en Menno wel erg veel aan kwaliteit was ingeleverd maar te veel spelers presteerden vandaag toch ook onder hun niveau. Voor de stand op de ranglijst heeft de nederlaag nog weinig consequenties, De Meeuwen blijft op de veilige negende plaats staan maar toch zullen er nog wedstrijden moeten worden gewonnen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Nout de Waele, Sjoerd Melis, Mike van Schaardenburg, Menno de Nooijer, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout, Kevin Janse en de reserves: Erwin Huibregtse, Alfaro Pentury, Vincent Heeren, Wouter Duvekot en Stijn de Visser.