Vandaag reisden de Meeuwenspelers en -supporters af naar Ridderkerk voor een duel tegen de nummer laatst op de ranglijst, RVVH. Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het plotselinge overlijden, afgelopen donderdag, van Lein de Wolf. Lein was een enthousiast voetbal supporter en dat leverde hem rond 1970 verschillende keren de titel “supporter van het jaar” op. Daarna was hij in vele functies actief, zoals jeugdscheidsrechter, ruim 25 jaar bestuurslid, Leider/grensrechter van Meeuwen 2(In zijn enthousiasme als grensrechter liep hij dan vaak een halve meter in het veld in plaats van langs de lijn) en in het pre digitale tijdperk haalde hij wekelijks de toto en lotto formulieren op wat weer geld opleverde voor De Meeuwen. Begin jaren ’70, bij verre uitwedstrijden, deed hij als commentator verslag van de wedstrijd tijdens de terug reis in de bus. Hij was mede organisator van het Kerst-zaalvoetbal toernooi maar zo’n tien jaar geleden stopte hij met zijn vrijwilligerswerk voor de voetbal. Zijn andere grote liefde was het ringrijden, hierbij was hij ook in verschillende functies actief zoals schrijver en speaker. Die laatste functie oefende hij uit in Meliskerke en Zoutelande, met zijn karakteristieke stemgeluid, zijn half Zeeuwse dialect en zijn bijzondere uitspraken boeide hij de toeschouwers en verlevendigde hij de wedstrijd. De emotie in de sport gaf Lein weer in zijn commentaar met bijzondere uitspraken als: “Bravo en Chapeau” en “Dat de club mag groeien en bloeien als de stokvissen in Noorwegen”. Hij was ruim 40 jaar speaker bij het ringrijden op Zoutelande en in zijn commentaar wist hij van de vele ringrijd(st)ers prestaties en aantallen ringen uit voorgaande jaren te vermelden. In 2007 kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk. Wat zal het stil zijn zonder Lein als speaker bij het ringrijden…….Geen “Park Vermee” meer, Bedankt Lein voor alles wat je hebt gegeven!

In 2016 kreeg Lein een speciale pollepel omdat hij 40 jaar speaker was bij het ringrijden in Zoutelande.

Nu over naar de wedstrijd, de laatste voor de winterstop. spelend tegen de nummer laatst en met zeven punten voorsprong konden er goede zaken worden gedaan en een gelijkspel zou dan ook al een prima resultaat zijn. Delano Langezaal kreeg vorige week vlak voor het einde van de wedstrijd zijn tweede gele kaart. Hij moest niet alleen het veld verlaten maar was ook automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Yannick (M) had een lichte enkel blessure en begon op de bank, evenals Menno die ook nog niet helemaal fit was. Positief nieuws was er ook, Yannick (v/d W) was weer fit en kon aan de wedstrijd beginnen. Zoals op onderstaande opstelling is te zien begon Yannick (B), in een 4-4-2 opstelling als linksvoor.

Het eerste balbezit was voor de thuisploeg, zij speelden de bal zorgvuldig rond maar daar kwamen nog niet veel kansen uit voort. Het duurde tot de achtste minuut voordat De Meeuwen in het spel voorkwam, na een korte corner een goed schot van Martijn maar de bal ging net over. Daarna weer veelvuldig balbezit voor RVVH dat beter voetbalde. Dat resulteerde in de vijftiende minuut in een 1-0 voorsprong, de bal werd hoog voorgegeven en achterin stond een speler vrij die beheerst binnen schoot. De Meeuwen gaf de tegenstander teveel ruimte en als ze zelf de bal hadden werd er niet goed afgespeeld. Het betere voetbal van de thuisclub leverde nog een paar goede kansen op maar een moeizame redding van Stijn en Erwin (in de 23ste minuut) en een redding van Jesse ( in de 32ste minuut) voorkwamen een grotere achterstand. Na iets langer dan een half uur spelen eindelijk weer eens een kans voor de ploeg uit Zoutelande, na een corner mocht eerst Wouter en daarna Martijn aanleggen voor een schot maar ze troffen geen doel. Op zo’n acht minuten voor de rust nog een uitgelezen kans voor de thuisclub om de score op 2-0 te brengen maar de inzet smoorde en het bleef 1-0. Vlak voor rust nog een corner voor De Meeuwen, de bal werd afgeslagen, kwam voor de voeten van Maas, die met een zeer mooie uithaal de stand op gelijke hoogte bracht, 1-1. Gelijk na rust leek De Meeuwen zin in het spelletje te krijgen en er werd goed gestart. Maar dat was snel voorbij en er volgde een fase waarin beide ploegen zeer matig voetbal lieten zien. Het was de thuisclub die zich nog enigszins ontworstelde aan het matige spel, zeventien minuten na rust werd na een corner de 2-1 binnen geschoten. Stijn verliet het veld en Jordi kwam er in, enkele minuten later Yannick (B) er uit en Menno er in. Maar het tij viel niet meer te keren, veel lange ballen naar voren maar die kwamen (te vaak) niet bij een medespeler. Vlak voor tijd ging Yannick (v/d W) er uit en kwam David er nog in, kort daarop viel de 3-1 en was de wedstrijd definitief beslist.

Verschillende supporters en Omroep Zeeland trotseerden de kou maar zagen geen goede wedstrijd en ook geen punten voor De Meeuwen. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum RVVH-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Erwin Huibregtse, Wouter Koch, Alfaro Pentury, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Yannick But en Robin Dek. En de reserves: Jordi Hamelink, Yannick Melis, Menno de Nooijer, David Wattel en Stefano Bambagt.