De wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi worden vaak als oefenwedstrijd gebruikt en dat De Meeuwen doorgaat naar een volgende ronde komt dan ook niet al te vaak voor. De laatste keer was in 2015 waarna De Meeuwen in de tweede ronde werd uitgeschakeld, op een regenachtige zaterdagmiddag in november, door Serooskerke. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel maar de tegenstander nam de penalty’s beter. De laatste keer dat we de tegenstander van vandaag, RCS, tegenkwamen in een bekerwedstrijd ging De Meeuwen kansloos onderuit, in augustus 2011 werd het 6-0. Nu over naar de wedstrijd van vandaag, er waren spelers afwezig wegens vakantie en ook de licht geblesseerde spelers werden aan de kant gehouden, een goede mogelijkheid ook voor de trainer om andere spelers aan het werk te zien. O.a. Yannick (v/d W), Delano, Stijn en Dennis speelden vandaag niet mee. Er werd in onderstaande 4-4-2 opstelling gestart met een basisplaats voor Sjoerd en Ricardo. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog één minuut stilt in acht genomen vanwege het overlijden van Piet Lindenberg.

Een goed begin van De Meeuwen, de eerste aanval was meteen raak. Sjoerd ging goed door op links en zijn voorzet werd door Robin hard en onhoudbaar binnen geschoten, 0-1. RCS werd goed onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe in de openingsfase. Een fraai opgezette aanval via Jordan, Menno en Max werd door de laatste net over het doel geschoten. Gelijk na deze doelpoging liet ook de thuisclub wat van zich horen, na een goed uitgevoerde aanval ging de bal rakelings over. De thuisclub ging steeds beter combineren en De Meeuwen speelde steeds meer de lange bal. Een goed genomen vrije trap die precies in de kruising belandde leverde na een kwartier spelen de gelijkmaker op. Tot aan de rust speelde de thuisclub wat sneller en feller dan de bezoekers, dat leverde wel meer balbezit op maar voor beide teams geen echt grote kansen. Jordi bleef in de kleedkamer achter en Alfaro kwam er in. Vincenzo ging op de rechtsback positie spelen en Maas op de positie van Vincenzo en Alfaro op het middenveld. Volgens de spelers van De Meeuwen was de bal ruim uit maar er werd niet gevlagd en gefloten dus kon RCS door. Op hun rechterflank lag het veld helemaal open en kon een speler het halve veld oversteken, zijn voorzet werd vlak langs de paal in het doel geschoten en zo stond het kort na rust 2-1. Hierop volgde van beide teams een rommelige fase met weinig goed voetbal en snel balverlies, met de voorsprong op zak probeerde RCS natuurlijk ook het tempo uit de wedstrijd te halen. Met nog een half uur op de klok meer controle en balbezit van De Meeuwen, een goede voorzet van Vincenzo werd door Menno over gekopt. Kevin kwam er in voor Sjoerd waardoor het spel veel breder werd gehouden en er ook meer aanvallende dreiging was. Zes minuten later was het dan ook raak, een goed genomen corner werd door de vrijstaande Robin binnen gekopt, 2-2. Even later viel de 2-3 ook uit een corner van Jordan, waar alle RCS verdedigers naar Robin keken werd gekozen voor een laag genomen hoekschop op Menno die goed uithaalde. Zijn schot werd door de keeper gestopt maar niet gepakt, het was Kevin die van dichtbij profiteerde. In de slotfase was De Meeuwen de bovenliggende partij en werd er weinig meer weggegeven, een goed schot van Menno ging maar net over. Met nog een kwartier op de klok ging Robin er uit en kwam Yannick (M) er in. Tien minuten voor tijd ging de wedstrijd in het slot. Een fraaie solo van Maas, die van achteruit opkwam, werd op even fraaie wijze door Kevin afgerond. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal kort langs de tweede paal en bracht daarmee de stand op 2-4. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotalbum RCS-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Ricardo Bambagt, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Jordi Hamelink, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Jordan Francke, Max Dagevos, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves: Alfaro Pentury, Kevin Janse, Yannick Melis en Milan Tevel.