Door de afgelasting van vorige week speelt De Meeuwen zijn vierde uitwedstrijd op rij en gaat op bezoek bij MZC’11 uit Zierikzee. Die ploeg bezet de negende plaats met negentien punten en hangt daarmee onderaan een brede middenmoot. De thuiswedstrijd werd door de ploeg uit Zoutelande gewonnen met 2-1. Opvallend in de stand is het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Zowel Arnemuiden, 1 wedstrijd minder gespeeld, als Nieuwdorp en Oostkapelle, beide twee wedstrijden minder gespeeld, kunnen koploper De Meeuwen tot op zes punten naderen. Twee van die ploegen spelen vandaag echter tegen elkaar in de wedstrijd Arnemuiden-Oostkapelle zodat door één of beide ploegen punten worden verloren. Natuurlijk is het dan wel zaak dat De Meeuwen zelf zijn wedstrijd wint.

Voor het begin van de wedstrijd al een paar grote tegenvallers voor de ploeg uit Zoutelande. Robin Dek was afgelopen donderdag door zijn rug gegaan en Menno de Nooijer begon nog wel aan de warming-up maar besloot toch niet aan de wedstrijd te starten vanwege een blessure aan zijn bovenbeen. Trainer Daan Eikenhout speelde daarom met één man voorin, Kevin Janse, en een vijf mans middenveld. De Meeuwen begon nog goed met een kans voor Jordan maar inplaats van zelf te schieten passte hij naar Gennaro die over schoot. Hierna kwam de thuisploeg beter in het spel en ze zetten De Meeuwen goed onder druk. Met een pass van achteruit werd de spits aangespeeld, die draaide weg van Maas, ging op het doel af en scoorde. Na dit doelpunt nog steeds de thuisploeg die het spel dicteerde, De Meeuwen kwam niet oder de druk uit. Bij de opbouw werd de bal steeds terug gespeeld op Jesse die weinig andere keus had dan de bal naar voren te schieten. Met alleen Kevin voorin kwam de bal net zo snel terug. Toch had Kevin nog een kans op de gelijkmaker maar hij werd terug gefloten vanwege buitenspel. Na 20 minuten spelen kwam de bal hoog voor en een speler van MZC’11 kopte keihard binnen, 2-0. Na een half uur spelen was het eindelijk weer eens De Meeuwen die iets terug kon doen, Jordan ging door tot op de achterlijn en gaf goed voor. De bal werd hard ingeschoten door Delano maar de keeper bracht redding. Even later was het Jordan die de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Hij kreeg de bal van Delano die zijn schot gekraakt zag worden en daarna naar Jordan passte. In de rust de wissel Pim voor Kevin, MZC’11 liet het spel aan de ploeg uit Zoutelande over en die begonnen met een paar mooie aanvallen, Delano schoot maar net voorlangs. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Martijn er in voor Erwin, een goede fase van De Meeuwen volgde. Er kwamen een aantal aanvallen en corners op rij maar echt hele grote kansen leverde dat niet op. Ook Vincenzo ging mee naar voren en er werd meer risico genomen, de thuisclub profiteerde goed met een paar scherpe counters. Dat leverde in de 83ste minuut de 3-1 en in 86ste minuut de 4-1 op, wat ook de eindstand was.

Van de achtervolgende teams speelde SSV’65 gelijk, Oostkapelle won van Arnemuiden en ook Nieuwdorp speelde gelijk.

Jesse Kerkhove, Ricardo Bambagt, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Erwin Huibregtse, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Yannick Melis, Kevin Janse en de reserves Pim Francke, Martijn Houterman.