Vanmiddag staat de wedstrijd tegen MZC’11 in Zierikzee op het programma, een lastige tegenstander want De Meeuwen wist deze uitwedstrijd nog nooit te winnen en slechts één keer werd er gelijk gespeeld. Verrassend stonden Menno en Delano van middag in de basis opstelling al was de laatste nog niet echt wedstrijdfit hij kwam daardoor ook minder aan de bal dan gebruikelijk. Vincenzo zien we vandaag niet in de opstelling, hij was geschorst vanwege een vijfde gele kaart.

Eerst de thuisploeg met een aanval en een corner en daarna volgden de bezoekers met een zelfde concept. De corner werd strak door Menno voorgezet en door Mike maar net over gekopt. Daarna was het De Meeuwen die met goede korte combinaties het spel naar zich toe trok en MZC op eigen helft vast zette maar het leverde geen grote kansen op. Waar de bezoekers wat meer aan de bal waren maar er in de eindfase steeds niks uitkwam deed de thuisploeg het bij een uitval beter. Met een prima voorzet op maat werd een aanvaller bediend maar die kopte van dichtbij precies in de handen van Jesse. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de ploegen steeds meer in evenwicht en zo schoot Mike een afvallende bal net over en raakte een MZC speler met een hard schot de onderkant van de lat. Vlak voor rust werd een scherpe voorzet nog door Menno in het zijnet geschoten. Na de rust kwam De Meeuwen slecht uit de kleedkamer, de thuisclub kon vrijuit combineren en er werden een paar goede aanvallen opgezet waarbij Jesse nog een keer goed redding bracht en het toch 0-0 bleef. Vijf minuten na rust constateerde de scheidsrechter een overtreding en mocht Menno een penalty nemen, hij schoot de bal laag richting paal maar de bal werd door de keeper gepakt. Vijf minuten later was het aan de andere kant een penalty en die werd wel benut, 1-0. Delano en Kevin gingen er af en werden vervangen door Gino en Alfaro. Voetballend kregen De Meeuwenspelers het niet meer op orde en het was de thuisploeg die makkelijker voetbalde en beter veldspel liet zien. Toch kwam er nog een zeer grote kans voor De Meeuwen, Gino speelde de bal via een verdediger van MZC naar voren en zo kon Menno alleen op de keeper af maar zijn schot ging over. Even later werd Menno vervangen door David. Een paar keer was MZC dicht bij een tweede doelpunt maar in de drukte voor het doel werd het net niet gevonden en één keer kreeg Jesse er nog net een voet tegen. Gennaro en Mike werden nog gewisseld voor Pim en Nout. Doordat De Meeuwen de gelijkmaker probeerde te forceren werd er achterin erg veel ruimte weggegeven en was MZC de gevaarlijkste ploeg. Uiteindelijk werd dan ook de 2-0 binnen getikt en was de wedstrijd gespeeld. Vooral wat betreft de twaalfde plaats schuift alles wat dichter naar elkaar toe en volgt er volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Fc Axel.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Mike van Schaardenburg, Kevin Janse, Jordan Francke, Delano Langezaal en Menno de Nooijer en de reserves: Nout de Waele, Alfaro Pentury, Pim Francke, Gino Breuer, David Wattel en Stijn de Visser.