Zoutelande Nieuws

Op de hoek van het Willibrordusplein en de Noordstraat in Zoutelande heeft Anja Oosterbaan een kleine huis galerie geopend, in het hieronder staande stukje introduceert zij zichzelf.

Het was al jaren mijn droom om dicht bij zee te wonen. Sinds 1 januari 2017 is het realiteit geworden en woon ik in een lieftallig huisje aan het Willibrordusplein 22 in Zoutelande. Het huis heette ooit Overduin; een toepasselijke naam. Het mooie Zoutelande biedt voor mij alle basisbehoeftes die ik zoek in het bestaan. Rust, ruimte en daarnaast is de zee nooit ver weg. Het maakt mij gelukkig. Mijn voornemen is om voor altijd in Zoutelande te blijven. Kunst mag niet ontbreken in mijn omgeving. Het idee om een kleine huisgalerie te beginnen leek mij daarom ideaal. Ervaring heb ik al opgedaan met mijn galerie annex lijstenmakerij ‘Rue du Nord’ www.ruedunord.com in de Lange Noordstraat 44 in Middelburg. Dus moet het in Zoutelande ook lukken. Galerie Zilte Zee in Zoutelande wil ik rustig opstarten. Mijn voorkeur gaat uit naar schilderijen van leeftijd, laten we zeggen vanaf 1900 tot 1960. Deze periode boeit mij het meest. Het aanbod van schilderijen in de galerie zal voornamelijk Zeeuws, maritiem en verrassend zijn. Momenteel ben ik alleen open op afspraak. Dit vraagt wat initatief van bezoekers, maar iedereen is van harte welkom en het is altijd vrijblijvend! Mijn website www.ziltezee.nl is inmiddels actief. Alles moet nu groeien en uiteindelijk hoop ik veel van Zoutelande te leren. Ik heb al sympathieke mensen ontmoet, zoals mijn buurman Flip, Mevrouw Van der Hilst; zij was mijn eerste klant, dan Maggie en Rian van de Bakkerij en nu André Cijvat die mij een introductie biedt op deze informatieve site. Kortom, ik voel me al aardig thuis in Zoutelande..

Willibrordusplein 22 4374 AX ZOUTELANDE
info@ziltezee.nl www.ziltezee.nl
tel: 0645132653 KvK nr. 22060296

Op de foto bij dit artikel staat Anja naast een schilderij dat A. van der Zee schilderde van de timmermansstraat in Zoutelande, klik op onderstaande link voor meer foto’s.

Fotoalbum Galerie Zilte Zee