Sport

Aanvoerder Vincenzo mocht na de gewonnen topper tegen Nieuwdorp op televisie aanschuiven bij het voetbalprogramma CTV-Zeeland. Hij zei dat De Meeuwen kampioen ging worden maar ook zomaar kon verliezen van Klundert……. Met andere woorden dat er in elke wedstrijd gestreden moet worden voor de overwinning. Trainer Daan Eikenhout was afwezig wegens ziekte en de honneurs werden waargenomen door Pieter en Ruud, ook verzorger Marco was ziek zijn taak werd overgenomen door Gerrie Eikenhout. Dezelfde elf spelers als tegen Nieuwdorp stonden in deze wedstrijd aan de aftrap. Klundert begon goed aan de wedstrijd met veel balbezit werd de aanval gezocht. Ze lieten ook gelijk zien wat hun gevaarlijkste wapen was, een vrije trap ging maar net voorlangs. Na zo’n achttien minuten kwamen er ook een paar kansen voor De Meeuwen, Menno werd goed weggestuurd door Gennaro maar de keeper was net iets eerder bij de bal. Even later een voorzet van Jordan maar het schot van Delano ging net over. Tijdens de eerste helft was het verschil in voetbal tussen koploper en degradatie kandidaat niet te zien. Klundert voetbalde beter, vond steeds een vrijstaande man en was op het middenveld de baas. Toch was de volgende kans voor de ploeg uit Zoutelande, een corner van de thuisploeg werd onderschept en Menno werd diep gestuurd, zijn voorzet kon net niet door Gennaro worden binnen getikt. Een vrije trap van Menno ging net over. Daarna een vrije trap voor Klundert, Jesse kon niet goed bij de bal door de grote en sterke spits waarmee hij de strijd moest aangaan, de bal kwam op de grond en de spits scoorde met een hakje. Niet veel later was het echter al weer gelijk uit een voorzet van Delano kopte Menno van dichtbij de gelijkmaker binnen. In de 37ste minuut was het de thuisclub die weer op voorsprong kwam, een vrije trap werd binnen gekopt. Vlak voor rust kreeg Klundert nog een goede kans om de 3-1 te maken maar de bal werd over gekopt. Na de rust hoefde het voor Klundert niet meer zo nodig, bij elke actie werd geprobeerd zo veel mogelijk tijd te rekken. De scheidsrechter maande geen enkele keer tot snellere actie en vond alles best. De Meeuwen probeerde het wel maar kon geen enkele keer voetballend overtuigen. De controle lag voor het overgrote deel van de wedstrijd bij Klundert. Na zo’n tien minuten spelen loste Yannick Mark af en weer tien minuten later kwam Pim in het veld voor Ricardo. De ploeg uit Zoutelande probeerde het nog met opportunistisch spel van lange ballen maar erg veel kansen leverde dat niet op. Klundert kreeg nog een dot van een kans met een doorgebroken speler maar Jesse bracht redding in de één op één situatie en zodoende was er nog steeds kans om de gelijkmaker te scoren. De Meeuwen zette aan voor een slotoffensief en alles werd op de aanval gezet, een strafschop werd nog geclaimd maar veel verder kwam het allemaal niet. De scheidsrechter floot voor het einde en de punten bleven terecht op Klundert.

Jesse Kerkhove, Erwin Huibregtse, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Ricardo Bambagt, Jordan Francke, Mark Roelse, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Alfaro Pentury, en reserves Pim Francke, Jordi Hamelink, Yannick Melis en Sjoerd Melis.