Vanwege corona maatregels reisde De Meeuwen af naar Axel zonder de steun van het publiek, wat met het grijze regenachtige weer een sfeerloze ambiance opleverde. Verschillende basis spelers konden niet worden ingezet: Bij Menno kwam zijn blessure weer terug en die zal dan ook de komende weken niet inzetbaar zijn. Yannick (van de W) was niet fit en Yannick (M) zien we voorlopig ook niet meer op het voetbalveld, hij heeft zijn been gebroken. Max, die de laatste weken goed speelde, ontbrak ook vanwege vakantie maar die is er de volgende wedstrijd als het goed is er weer bij. De trainer stuurde de onderstaande namen het veld in:

Een goede start van de bezoekers waarbij de bal snel van voet naar voet ging. Op rechts erg veel ruimte voor Gennaro die de bal verschillende keren goed kreeg aangespeeld en drie goede voorzetten afleverde. Daaruit kreeg Robin een kopkans maar daar had de keeper geen problemen mee. Het eerste kwartier zeer goed voetbal van De Meeuwen, vlotte combinaties en de bal steeds precies op maat. De thuisclub kwam niet veel aan de bal maar wist wel twee keer uit te breken wat geen grote kansen opleverde. Na een kwartier spelen geeft Robin vanaf de linker zijlijn de bal hoog voor precies in de voeten van Vincenzo, die blijft vlak voor het doel erg koel en schiet de bal van dichtbij naast de keeper in het doel, 0-1. De Meeuwen gaat door met het goed verzorgde spel en drie minuten later geeft Dennis de bal op Gennaro, die schiet via een verdediger raak, 0-2. Het lijkt een prima middag te worden voor de Zoutelandse vogels maar langzamerhand sluipen er slordigheden in het spel waarvan de thuisploeg profiteert. Met een half uur op de klok weet Jesse nog net redding te brengen op een inzet van dichtbij en de bal tot corner te verwerken. Zes minuten later is het wel raak voor Fc Axel, vanaf rechts wordt de bal voorgegeven en door een aanvaller met een fraaie lob over Jesse getild, 1-2. Dennis heeft een goede actie in huis en levert de bal in bij Gennaro die de bal hoog voorzet, helaas is de bal voor Maas net iets te hoog om goed op doel te koppen. Ook aan de nadere kant nog een goede kopkans na een corner maar die bal gaat naast en zo is de ruststand 1-2. In de tweede helft weet De Meeuwen het goede spel niet meer terug te vinden, passes worden net te laat gegeven zodat de tegenstander er een voet tussen heeft en ze zijn ook niet zuiver zodat er te veel balverlies is. Fc Axel doet er juist een schepje bovenop en bijna de hele tweede helft speelt zich op de helft van de bezoekers af. Toch krijgt Fc Axel geen hele grote kansen omdat steeds de laatste pass of schot onzuiver is. Na tien minuten spelen moet Jordan er geblesseerd af en is Kevin zijn vervanger. Voor De Meeuwen valt er geen enkele kans te noteren en Fc Axel dringt steeds meer aan zodat het wachten lijkt op een doelpunt. Een schot wordt door Vincenzo van richting verandert maar nog net door Jesse op miraculeuze wijze gered. Na een corner voor de thuisploeg wordt in de 85ste minuut, in een druk bezet strafschopgebied, de bal over de doellijn gefrommeld, 2-2. De prima leidende scheidsrechter staat steeds goed bovenop het spel en constateert een doelpunt. Jordi komt er nog in voor Gennaro. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt De Meeuwen nog iets van zijn goede spel terug en laat nog een paar prima combinaties zien. Een lob van Robin stuit via de binnenkant van de paal voor het doel langs en hij krijgt ook de laatste kans van de wedstrijd maar na een goede voorzet van Alfaro schiet hij de bal van dichtbij in de handen van de keeper en zo blijft het 2-2 wat gezien het spelbeeld een terechte uitslag is.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Stijn Luteijn, Alfaro Pentury, Vincenzo Lorello, Dennis Tukker, Maas Boogaard, Delano Langezaal, Mike van Schaardenburg, Gennaro eikenhout, Jordan Francke, Robin Dek en de wissels Kevin Janse, Jordi Hamelink en Pim Francke.

Klik op de link hieronder voor de foto’s.

Fotoalbum Fc Axel-De Meeuwen 2-2