Voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior’20 werden onderstaande spelers opgesteld.

Blijkbaar leeft bij de KNVB de gedachte dat een amateur voetbalclub en hun supporters voor een bekerwedstrijd maar eens een lekker dagje uit gegund moet worden, er mocht richting Schiedam dan ook weer ruim boven de honderd kilometer worden afgetikt. Evenals vorig seizoen verteren de Meeuwenspelers de reis blijkbaar slecht want na de eerste aanval van de thuisclub stond het al 1-0. Een aanvaller van Excelsior liep ongehinderd het 16-meter gebied in, omspeelde Milan en schoot raak. Daarna De Meeuwen wel meer aan de bal maar er zat te weinig snelheid en verrassing in om echt dreigend te worden. Een schot van Jordan gaat voorlangs en na een goed opgezette aanval via Yannick en Maas redt de keeper goed op een schot van Menno. Menno is de meest actieve aanvaller en steeds goed aan de bal, Martijn komt te weinig in het spel voor en centraal voorin lijkt dan ook niet zijn beste positie te zijn. Dennis staat steeds vrij op links maar wordt te weinig aangespeeld, als hij wel de bal krijgt geeft hij goed voor op Menno, die zet hoog voor maar de kopbal van Delano is een prooi voor de keeper. Zo vordert de eerste helft met een paar kansjes maar geen doelpunt, een mooie combinatie tussen Delano, Martijn en weer Delano belandt ook weer in de handen van de keeper. In de laatste seconden voor rust nog een goede redding van Milan waardoor het 1-0 blijft. Yannick blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door Max. De tweede helft wordt slecht gestart, Excelsior mag vrijuit combineren en profiteert daar goed van. Met een mooie aanval maken ze de 2-0. Na een kwartier worden Jordan en Marijn vervangen door Kevin en Robin. Bij een aanval over hun linkerkant duikt er een aanvaller helemaal vrij voor Milan op, die tikt de bal simpel binnen en het is 3-0. De wedstrijd is gespeeld maar De Meeuwen zet toch nog even aan, na een schot van Menno schiet Vincenzo de bal tegen de touwen, 3-1. Gelijk daarop is het open huis bij De Meeuwen achterin, een speler mag alleen op Milan af maar die redt. In de slotfase weer wat meer balbezit voor de Zoutelandse vogels en een paar kansjes. Kevin krult de bal fraai over de lat en na een voorzet van Dennis schiet Menno maar net naast maar in de score komt geen verandering meer. Klik op onderstaande link voor de foto’s

Fotoalbum Excelsior’20- De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Jordi Hamelink, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Menno de Nooijer, Martijn Houterman, Jordan Francke en de reserves Jesse Kerkhove, Kevin Janse, Robin Dek en Max Dagevos.