Vanmiddag op een zonovergoten sportpark D’n Hooghe Hilt de laatste thuiswedstrijd in de eerste klasse, voor de tegenstander nog genoeg om voor te strijden, winst is nodig om de nacompetitie te ontlopen. Er werd gestart in een 4-4-2 opstelling die u hieronder ziet.

Na enig zoeken toch een goed begin van de thuisploeg, een goede pass van Delano werd door Jordan naast geschoten. Met nog maar acht minuten gespeeld pech voor De Meeuwen, keeper Jesse en Jordi liepen elkaar in de weg, de bal glipte voor de voeten van een Westlandia aanvaller die simpel binnen schoot, 0-1. Na deze tegenvaller herpakte de thuisploeg zich goed maar Robin kreeg de bal van  dichtbij niet voorbij de keeper na een goede voorzet van Menno. Daarop volgden twee goede vrije trappen van Jordan, de eerste inzet van Robin werd door de keeper maar net voor de lijn gekeerd en de tweede vrije trap werd door Maas naast gekopt. Slordig balverlies betekenden nog bijna de 0-2 maar er werd van dichtbij ruim over geschoten. In de rust bleef Menno met een liesblessure in de kleedkamer achter zijn vervanger was Yannick (M), na tien minuten spelen kwam Erwin er in voor Jordi. Vlak daarop viel dan toch eindelijk de verdiende gelijkmaker, Delano ging goed door op een diepe bal van Jordan, zodoende kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Yannick (M) die de bal beheerst binnen tikte. Het spel van beide teams werd steeds slordiger met veel balverlies en er kwam ook steeds meer ruimte op het veld waardoor beide ploegen om de beurt in de aanval gingen. Halverwege de tweede helft werd Gennaro vervangen door Robbert. Met nog twintig minuten op de klok kreeg Westlandia het spel wat beter onder controle en zette een paar goede aanvallen op, de thuisploeg mikte op een snelle uitval. Met nog tien minuten te spelen weer een tegenvaller voor De Meeuwen, Erwin kwam verkeerd neer en blesseerde zich aan zijn knie, hij moest het veld verlaten en omdat er al drie keer gewisseld was moest de thuisploeg met tien man verder. Er veranderde niet veel aan het spelbeeld, aanvallen van Westlandia en de counter voor De Meeuwen. Vlak voor tijd werd een scherpe voorzet door een aanvaller van Westlandia goed bij de eerste paal binnen gelopen, dat betekende de 1-2 en de winst. De Meeuwen degradeert en mag volgend jaar weer in de tweede klasse voetballen, er werd vandaag gestreden maar dat leverde geen punt(en) op. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Westlandia

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Gennaro Eikenhout, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Yannick van de Woestijne, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Yannick Melis, Robbert van de Graaf en Erwin Huibregtse.