Vandaag een oefenwedstrijd tegen vvSerooskerke, waar sommige teams na een zeer korte oefenperiode vandaag al competitie spelen moet De Meeuwen pas volgende week zaterdag echt “aan de bak”. Vorige week waren er nog verschillende spelers met vakantie en ook zijn er corona besmettingen, het is dan ook wel duidelijk dat ook met het risico van blessures bij zo’n korte voorbereiding er zo’n breed mogelijke selectie klaargestoomd moet worden voor het begin van de competitie. Trainer Michel Leonhart zet dan ook niet direct de sterkste opstelling in het veld maar zorgt er voor dat iedereen zoveel mogelijk speelminuten in de benen krijgt. Wouter, Erwin, Vincent, Wessel, Jordi en Gino waren afwezig en ook keeper Jesse werd nog niet opgesteld vanwege een blessure, hij hoopt volgende week bij het begin van de competitie weer aanwezig te zijn. Hieronder ziet u de begin opstelling:

Als extra moeilijkheids factor was er aan het voetbalspel van vanmiddag een harde wind die strak over het veld blies en een zeer hobbelige ondergrond toegevoegd. Dat laatste zorgde bij beide ploegen voor soms schoten of passes die niet aankwamen omdat de bal nog net even onverwacht opstuitte. De thuisploeg had met de wind in de rug het meeste balbezit en na vijf minuten spelen al een grote kans voor Jordan, die kreeg de bal na een goede en verre uitgooi van keeper Joeri, hij kwam alleen voor de keeper maar zijn schot ging net naast. Daarna voor beide ploegen wisselend balbezit maar De Meeuwen was wel gevaarlijker voor het doel, zo leverde na een kwartier spelen een fraaie combinatie tussen Jordan en Teun een schietkans op voor de laatste maar vanuit een lastige hoek werd er op de keeper geschoten die goed stond opgesteld. Uit de corner die volgde werd de kopbal van Maas door de keeper gekeerd en vervolgens kreeg verschillende spelers in het drukbezette doelgebied de bal niet over de lijn. Meer balbezit en beter spel van De Meeuwen en een enkele uit- en aanval van de bezoekers maar dat leverde geen enkel probleem op voor keeper Joeri die nauwelijks in actie hoefde te komen. Kevin nam de bal gelijk op de slof na een strakke bal van Gennaro maar het schot ging net naast. Vlak voor rust nog een goede kans voor de thuisploeg maar ook die werd niet benut. In de laatste paar minuten van de eerste helft zette Serooskerke opeens nog druk wat nog een paar corners opleverde, de bal ging een paar keer scherp voor het Meeuwendoel langs maar gescoord werd er niet zodat met een 0-0 stand werd gerust.

Een lang gemist beeld, koffiedrinken in de rust van een voetbalwedstrijd waarbij de wedstrijd en het dorpsnieuws kan worden besproken.

In de rust werden alle vijf de wisselspelers ingezet wat betekende dat Menno, Sjoerd, Delano, Mike en Noud in het veld kwamen voor Kevin, Niels, Gennaro, Teun en David. Waar keeper Joeri in de eerste helft weinig te doen had moest hij in het begin van de tweede helft wel in actie komen en dat deed hij goed met een knappe redding. Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door erg rommelig spel van beide ploegen, er werd veel balverlies geleden wat ook te wijten was aan het moeilijk bespeelbare veld en de harde wind. Na ruim een kwartier spelen kwam de bal via Sjoerd bij Mike terecht die van net buiten de “16” goed raak prikte, 1-0. Eerst nog voor beide ploegen gelijkwaardig balbezit maar echt goed voetbal was er niet meer te zien, dan, na zo’n half uur spelen in de tweede helft, kwam Serooskerke steeds meer opzetten en werd er meer op de helft van de thuisploeg gespeeld. Dat resulteerde in een doelpunt na een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven, 1-1 wat ook de eindstand was. Een nuttige oefenwedstrijd die duidelijk maakte dat er bij de verschillende spelers nog een groot verschil is in de conditionele toestand, zo hadden verschillende spelers die er vorige week niet bij waren nog lang niet zo een grote actieradius als ze normaal gesproken hebben. Volgende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Fc Axel.

Voor De Meeuwen: Joeri Meijer, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Gennaro Eikenhout, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Teun Steketee, David Wattel en Kevin Janse en de reserves: Menno de Nooijer, Sjoerd Melis, Delano Langezaal, Mike van Schaardenburg en Noud de Waele.