Vandaag op een zonovergoten sportpark “D’n hooghe Hilt” de wedstrijd tegen de enige Zeeuwse tegenstander in de eerste klasse vvKloetinge. Alfaro was weer terug na zijn schorsing en Jordan mocht voor het eerst na zijn blessure in de basis starten. Als backs werd gekozen voor Gennaro en Erwin waardoor Jordi op de bank plaats moest nemen, dat leverde onderstaande opstelling op.

Vanaf het begin was het duidelijk dat vvKloetinge op vrijwel elke positie een speler had met meer technische vaardigheden dan bij de thuisploeg, al leidde dat nog niet gelijk tot beter voetbal ze voetbalden wel wat makkelijker. De gasten werden aan het begin van de wedstrijd, in de zevende minuut, dan ook nog eens in het zadel geholpen door simpel balverlies. Ter hoogte van de middellijn leed Gennaro simpel balverlies, de tegenstander mocht vrij doorlopen richting strafschop gebied en schoot de bal, niet eens erg hard, met een geplaatst schot vlak langs de paal binnen. De Meeuwen probeerde over de zijkanten of met een verre bal Menno in stelling te brengen, dat lukte goed na een kwartier spelen, maar op aangeven van Maas werd de bal op de keeper geschoten. Kort voor het half uur spelen weer een goed schot van Menno maar weer vond hij de keeper op zijn weg. vvKloetinge was ook twee maal dicht bij een doelpunt maar trof de lat. Zo gingen beide ploegen met een 0-1 stand de rust in. De Meeuwen begon niet goed aan de tweede helft, met nu de wind tegen kwam de ploeg nauwelijks van de eigen helft af. Na twintig minuten in de tweede helft leek de beslissing te vallen, een hoge voorzet vanaf de zijkant werd van dichtbij door een vvKloetingen speler ingekopt maar Jesse redde met een knappe reactie. Vier minuten later was het wel raak, een goed uitgespeelde aanval werd simpel en doeltreffend afgewerkt, 0-2. Een kwartier voor tijd was het einde wedstrijd voor Gennaro, Yannick (v/dW) en Jordan, daarvoor in de plaats kwamen Jordi, Kevin en Yannick (M). Delano liet nog een mooie solo zien maar Yannick kreeg de bal niet in het doel, zonder echt goed te voetballen bleef vvKloetinge toch simpel overeind. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-vvKloetinge

voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Gennaro Eikenhout, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Alfaro pentury, Jordan Francke, Yannick van de Woestijne, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves: Joeri Hamelink, Yannick Melis, Kevin Janse, David Wattel en Yoeri Meijer.