Vandaag in de finale van de Borsele Sloepoort cup tegen oude bekende VVC 68 uit Halsteren tegen wie we voor het laatst in 2016 een competitie wedstrijd hadden gespeeld. Vandaag geen Maas, die was gaan ringrijden, maar wel Menno in de basis. Hieronder ziet u de opstelling.

Vanaf het begin werd er door De Meeuwen goed druk gezet en de bal goed rondgespeeld. Dat leverde ook een paar kansen op, een mooie lange bal van Alfaro kwam via Gino bij Menno terecht maar zijn voorzet bereikte niemand. Na een kwartier spelen een verre bal van achteruit bij VVC, die werd gedragen door de harde wind, kwam bij een aanvaller terecht die zo kon doorlopen naar Luciano en scoorde, 0-1. Dat was voor de ploeg uit Zoutelande blijkbaar een kantelpunt, waar er eerst goed werd gevoetbald liep het nu opeens helemaal niet meer. In plaats van het simpele en snelle combinatie voetbal zoals we ook afgelopen woensdag hadden gezien werd nu steeds de moeilijke oplossing en de lange bal gespeeld. Die kwam te vaak niet aan waardoor er van goed spel geen sprake was. Toch kwamen er nog wel een paar goede aanvallen op het veld, zo zette de goed spelende Erwin een keer scherp voor maar hij bereikte geen medespeler. Delano bereikte Gino maar zijn schot ging naast. Ondertussen loerde VVC op de foutjes bij De Meeuwen en bij balverlies zochten ze snel de diepte, gesteund door de harde wind achter. Zo moest Luciano nog vlak voor rust redding brengen bij een uitval maar gescoord werd er niet meer zodat er werd gerust met een 0-1 stand. Milan kwam er in voor Luciano en Wessel voor een goed spelende Niels. In de tweede helft probeerde VVC het spel zoveel mogelijk te vertragen en werden alle middelen ingezet om de voorsprong te behouden, zonder tot goed voetbal te komen kreeg De Meeuwen wel een veldoverwicht en loerde de tegenstander op de counter. Zo werd een corner van Delano over gekopt door Mike en moest Milan redding brengen bij een uitval. Na tien minuten spelen scoorde Menno na een voorzet van Teun wat de 1-1 betekende. Kevin kwam er in voor Gino. De duels werden harder en het voetbal werd er niet beter van. Halverwege de tweede helft een enorme kans voor Menno, hij mocht alleen op de keeper af na een goede pass van Sjoerd maar hij scoorde niet. Enkele schoten op doel smoorden in de drukte en het leek uit te gaan draaien op penalty’s. Tien minuten voor het einde echter een enorme blunder in de VVC defensie waardoor Menno de bal simpel in het doel kon schieten, 2-1. VVC zette nog een paar keer aan wat erg rommelige situaties voor het Meeuwendoel opleverde en ook nog een bal op de lat maar geen doelpunten zodat de finale werd gewonnen.

Voor De Meeuwen: Luciano Lorello, Niels Sanderse, Alfaro Pentury, Erwin Huibregtse, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Delano Langezaal, Sjoerd Melis, Gino Breuer, Menno de Nooijer, Teun Steketee en de reserves: Kevin Janse, Wessel van der Stel, Milan Tevel en Jur Brasser.