Voor de thuiswedstrijd tegen vvArnemuiden kon trainer Adriaan Nieuwenhuijse kiezen uit een nagenoeg fitte selectie, om de opbouw van achteruit beter te laten verlopen werd Maas, net als in de tweede helft tegen RCS, centraal in de achterhoede geposteerd. Zoals op onderstaand plaatje is te zien werd er in een 4-4-2 formatie gestart.

Met een mooie sfeeractie werd voorafgaand aan de wedstrijd de spanning alvast opgevoerd en even over half drie ging de wedstrijd los. De thuisclub ging goed en scherp van start, een eerste kansje was er voor Jordan. vvArnemuiden kwam nog nauwelijks aan de bal of Jordan kreeg zijn tweede kans na een verre uitgooi van Jesse gaf Menno goed voor maar ondanks de druk van De Meeuwen bleef het nog 0-0. Een paar minuten later was het wel raak, Delano speelde de bal op Menno, die van net buiten het strafschopgebied knap in de kruising schoot, 1-0. De Zoutelandse vogels bleven goed druk zetten en vvArnemuiden kwam nog niet in het spel voor. Jordan passte op Robin, die zette goed door en gaf voor op Menno. Menno schoot de bal knap binnen en zo stond het binnen een kwartier 2-0 en er viel niks op af te dingen. Na deze treffer ging de druk er wat af en kwamen de bezoekers meer aan voetballen toe maar dat leidde nog niet tot grote kansen. Na ruim twintig minuten spelen bleef de bal na een corner in het strafschopgebied hangen en werd er door een vvArnemuiden speler raak geprikt, uit het niets toch de aansluitingstreffer. vvArnemuiden ging steeds beter en makkelijker voetballen en de thuisclub kwam steeds minder aan de bal. Uit een goed lopende aanval kwam zes minuten voor de rust dan ook de gelijkmaker op het scorebord. Een paar minuten voor rust leek De Meeuwen toch nog met een voorsprong aan de thee te kunnen. Een zeer scherp genomen vrije trap van Jordan kon net niet door Maas tot doelpunt worden gepromoveerd, de keeper kreeg de bal nog net onder controle. Ook aan de andere kant nog een kansje maar toch werd er met een 2-2 stand gerust. Gelijk in de eerste minuut na rust geen communicatie tussen de terug koppende Maas en Jesse. Een speler van vvArnemuiden krijgt de bal en Jesse moet corrigeren, duwt en krijgt een penalty tegen. Die wordt binnengeschoten en zo staat het 2-3. In de daarop volgende fase voor beide partijen gelijkwaardig balbezit maar geen grote kansen. Twintig minuten na rust krijgt een vvArnemuiden speler de bal tegen de hand in het strafschopgebied en ook hier geeft de scheidsrechter een penalty. Het is Robin die beheerst raak schiet en zo staat het weer gelijk, 3-3. Alfaro komt er in voor Mike en even later Dennis voor Vincenzo. De Meeuwen krijgt weer wat meer controle over het spel en laat wat betere aanvallen zien. Uit een corner kopt Delano van dichtbij over. Ook aan de andere kant nog een kans maar Jesse tikt de bal knap uit de hoek. Vlak voor het einde komt Stijn er nog in voor Yannick (v/d W), die heeft een goede wedstrijd laten zien, veel ballen van de tegenstander afgepakt en ook goed in de opbouw. Zo blijft het 3-3, een terechte uitslag van een spannende en sportieve wedstrijd waarin het voetballend misschien niet altijd even goed was maar het publiek een leuke wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotalbum De Meeuwen-vvArnemuiden

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Kevin Janse, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves Dennis Tukker, Alfaro Pentury en Stijn Luteijn.