In een mistige entourage maar verder een mooie en windstille avond mocht De Meeuwen proberen de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken, de tegenstander van vandaag Victoria 03, een zondag derdeklasser, had de afgelopen weken laten zien in goede vorm te verkeren. De thuisclub begon zonder aanvoerder Vincenzo die op vakantie was en ook zonder Kevin die afgelopen zaterdag uitviel met een enkel blessure. Mike ging op de positie van Vincenzo spelen en Yannick (M) op de plaats van Kevin, u ziet de opstelling hieronder.

Vanaf het begin lieten de bezoekers duidelijk merken waarvoor ze gekomen waren en met goede en snelle combinaties werd de aanval gezocht, de spelers van De Meeuwen waren in de beginfase meestal net een stap te laat. Een scherpe voorzet vanaf links door een aanvaller van Victoria ’03 zag er gevaarlijk uit maar er liep niemand in de buurt om er van te profiteren. Na de beginfase herpakte de thuisploeg zich en golfden de aanvallen van beide ploegen over en weer. Zo ging een schot van Yannick (v/d W) over  en kwam een aanvaller van Victoria ’03 vrij voor het doel maar hij wist de bal niet goed te raken. Ook voor Robin nog een kansje na een voorzet van Menno. Maas legt met zijn passeer acties veel risico in zijn spel, dat levert veel druk op in de as van het veld maar soms gaat het mis. In de 20ste minuut verspeelde hij de bal halverwege de eigen helft zonder dat er enige rugdekking was en zo combineerde Victoria’03 simpel naar de 0-1. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht zonder dat er nog echt grote kansen vielen te noteren. Robin bleef in de rust in de kleedkamer achter vanwege een blessure, Gennaro kwam er in en ging op de plaats van Mike spelen die doorschoof naar het middenveld terwijl Jordan de plaats van Robin over nam. De tweede helft leek veel op de tweede helft afgelopen zaterdag in Axel, bijna alle spelers op de helft van Victoria ’03 waardoor de ruimtes klein waren en de openingen en kansen moeilijk te vinden waren. Met scherpe counters waren de beste kansen nog voor de bezoekers, zo schoot een volledig vrijstaande aanvaller ruim over, hij nam de bal in één keer op de slof maar had ook genoeg tijd en ruimte om aan te nemen. Ook redde Jesse nog een keer goed op een hard schot van nog geen twee meter afstand. Met nog 17 minuten op de klok ging Mike er uit en kwam Sjoerd binnen de lijnen, De Meeuwen schakelde ook fysiek een tandje bij en er kwamen nog een paar kansen maar Yannick (M) kopte over en ook een schot en vrije trap van Menno troffen geen doel. In blessuretijd leek het nog goed te komen, een hard schot van Menno werd door de keeper gelost maar bij de bijna op de doellijn staande Sjoerd gleed zijn standbeen weg en zo miste hij de bal (En honderd euro uit een weddenschap). De bezoekers waren scherper sneller en nauwkeuriger in de opbouw en combinaties en bij De Meeuwen was het te vaak “net niet” en was er regelmatig te weinig beweging zonder bal zodat de overwinning van Victoria ’03 wel terecht mag worden genoemd.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Yannick Melis, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis en Wessel van der Stel.