Vandaag mocht De Meeuwen aantreden tegen svWippolder uit Delft dat in de tweede klasse van het zondagvoetbal acteert. Het laatste bekertreffen voordat volgende week het echte werk, de competitie, weer start. Trainer Adriaan Nieuwenhuise had dan ook zijn sterkste opstelling in het veld gebracht, van de spelers die regelmatig in de voorbereiding hebben meegespeeld was Max afwezig en Stijn geblesseerd. Hieronder ziet u de begin opstelling:

De thuisploeg begon gelijk met balbezit en met het rondspelen van de bal werd naar een opening gezocht, toch kwam de eerste grote kans van de wedstrijd voor de gasten. Balverlies leverde een goede schietkans op, de fraaie boogbal ging over Jesse heen maar belandde op de paal. De Meeuwen schakelde een tandje bij en de tegenstander werd steeds goed onder druk gezet, dat leverde een paar mooie aanvallen op. Zo gaf Dennis, die de bal goed aangegooid kreeg van Jesse, een goede voorzet op Delano maar de keeper keerde zijn schot. In hoog tempo volgden de aanvallen elkaar op en waren er verschillende kansen voor o.a. Jordan, op aangeven van Menno en voor Menno zelf uit een corner. Een verre bal van Jordan werd door Robin goed aangenomen maar net naast geschoten. De Kopbal van Delano, na een voorzet van Robin werd weer goed door de keeper over getikt. In de 23ste minuut opeens een lange bal van achteruit bij svWippolder, over de Meeuwenverdediging heen  maar de aanvaller schiet over en nog steeds blijft de stand 0-0. Een paar tellen later een schitterend uitgevoerde Meeuwen aanval via Menno, Robin en de voorzet van Delano maar weer vindt Jordan de uitstekende keeper van de gasten op zijn weg. Na ruim een half uur spelen is het dan toch uiteindelijk raak, Yannick (v/d W) speelt in op Maas, die speelt Menno perfect in de diepte aan en de schuiver in de hoek laat de keeper eindelijk kansloos, 1-0. Achterin laat de thuisploeg nog wel eens een steekje vallen, vooral de lange bal van achteruit is bij de gasten gevaarlijk. Zo komt zeven minuten voor rust een tegenstander vrij voor doel maar zijn schot gaat naast. Dan vlak voor rust valt nog de 2-0, Robin schiet de bal fraai raak op aangeven van Yannick (v/d W). Waren alle kansen benut dan was een 9-3 stand ook mogelijk geweest. De tweede helft begint nog met een paar kansjes voor De Meeuwen maar daarna is het svWippolder dat het betere spel laat zien. De Meeuwen zit er net iets minder scherp bovenop en de tegenstander profiteert daar goed van zodat de thuisploeg niet meer goed van de eigen helft afkomt. Na tien minuten spelen wordt de bal goed doorgekopt en kan een vrij staande aanvaller makkelijk binnen schieten, 2-1. Mike gaat er af, Maas zakt een linie en Yannick (M) komt er in. Het betere spel blijft van de gasten maar het levert toch ook geen al te grote kansen op. Menno verlaat het veld en Kevin is zijn vervanger. Het laatste kwartier komen de groen/witten weer wat beter in het spel maar veel meer dan een schot van Robin valt er niet te noteren, in de stand komt geen verandering en voor het eerst in jaren mag De Meeuwen meedoen in de volgende ronde van het beker toernooi. Valt nog op te merken dat de 74 jarige Haagse scheidsrechter de wedstrijd soepeltjes naar het einde fluit en voor alles en iedereen een antwoord klaar heeft. Volgende week dus de eerste competitie wedstrijd, thuis tegen MZC’11. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-svWippolder

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Jordi Hamelink, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Menno de Nooijer, Robin Dek, Jordan Francke en de reserves Kevin Janse, Yannick Melis, Wessel van der Stel en Youri Meijer.