Op dinsdagavond 15 maart werd de uitwedstrijd tegen Fc Axel gespeeld en die werd zoals u weet ruim verloren. De wedstrijd krijgt echter nog een staartje. In die wedstrijd speelde bij de thuisclub Juriën Dam mee, die speler was drie dagen eerder in de wedstrijd tegen SSV’65 vlak voor tijd van het veld gelopen in de veronderstelling dat hij zijn tweede gele kaart kreeg. De betreffende speler zegt zelf eerder een gele kaart te hebben gekregen bij een aanval van SSV die hij met een overtreding onderbrak en later na het maken van een handsbal kreeg hij nog een gele kaart. Volgens de scheidsrechter en het wedstrijdformulier is er echter alleen een gele kaart gegeven voor de handsbal en dus geen rode kaart. Als Juriën Dam een rode kaart had gekregen had hij tegen De Meeuwen niet mee mogen spelen. Door elftalleider Sjaak Lankhaar van De Meeuwen is protest aangetekend omdat de wedstrijd niet volgens de regels is gespeeld, de KNVB heeft de zaak in onderzoek.

Nu over naar de wedstrijd van vandaag tegen svWalcheren, die tegenstander staat niet veel hoger op de ranglijst maar heeft wel zes punten meer. Ze hadden een aantal versterkingen en een sublieme voorbereiding achter de rug en ze werden dan ook als kanshebber getipt voor een hoge notering. Hoofdzakelijk omdat Walcheren toen niet tot scoren kwam haalde de Meeuwen er in november vorig jaar een punt. Alfaro en Teun waren niet fit en Vincent en Sjoerd speelden bij het tweede elftal mee. Jordan en Robin staan weer in de basis en Gino zat bij de reserves en zou eventueel zijn eerste speelminuten kunnen maken. Wim Brouwer had voor de wedstrijd van vandaag de grensrechtersvlag van Karel overgenomen die afwezig was. Hieronder ziet u het elftal waarmee werd gestart.

Onder een heerlijk zonnetje en met een strakke bries in de rug lieten de bezoekers gelijk zien waar ze toe in staat waren, met technisch zeer goed verzorgd spel werd de eerste aanval opgezet. Het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel maakte een vroegtijdig einde aan de veelbelovende aanval. De Meeuwen probeerde een aanval op te zetten maar erg succesvol was dat nog niet, bij een overname door Walcheren kregen ze een enorme kans maar via Maas en Jesse werd een doelpunt ternauwernood voorkomen. Voetballend waren de bezoekers wel beter maar dat leverde verder geen grote kansen op, de thuisploeg moest het hebben van een paar corners en vrije trappen maar daaruit werd ook niet gescoord. Voetballend gezien kwam de wedstrijd steeds meer in evenwicht en beide teams waren aan elkaar gewaagd met aantrekkelijk en sportief voetbal. Een scherpe voorzet van Kevin bereikte net Menno niet en even later schoot hij uit een moeilijke hoek maar net voorlangs nadat hij de bal had ontvangen na een goede pass van Robin. Een goede en spannende eerste helft maar geen doelpunten en dus 0-0. Gezien de wedstrijden van de afgelopen weken waarin De Meeuwen in de tweede helft conditioneel steeds tekort kwam was het voor de supporters spannend of de thuisploeg de wedstrijd tot het einde vol kon houden. Dat pakte onverwacht goed uit, met de wind nu in de rug werd het grootste deel van de tweede helft op de helft van Walcheren gespeeld. Bij het veldoverwicht kreeg De Meeuwen nog geen erg grote kansen al kwam na twaalf minuten spelen een eerste waarschuwing van Robin, hij schoot een vrije trap op de lat. Halverwege de tweede helft een vrije trap voor De Meeuwen, linksback Niels wordt door de trainer gesommeerd om zich eens breed en diep aan te bieden. Hij krijgt de bal en geeft hoog en hard voor. De Bal lijkt hoog voor het doel langs te gaan maar daalt plots achter de tweede paal waar Menno vanuit een moeilijke hoek knap raak schiet, 1-0. Door dit doelpunt krijgen de bezoekers duidelijk een duw, ze komen daarna niet goed meer in hun spel. Toch blijft het spannend omdat ze nog een paar tegenaanvallen plaatsen en de thuisploeg de wedstrijden ook niet erg makkelijk over de streep trekt. Met nog een kwartier te spelen ontvangt Wessel de bal uit een ingooi, hij komt ongelukkig terecht en moet het veld per brancard verlaten. (Later blijkt dat hij zijn kuitbeen op twee plaatsen heeft gebroken). Hij wordt vervangen door Gino die bijna gelijk een grote kans krijgt, ook een vlotte combinatie met Menno ziet er goed uit. De Meeuwen gaat op zoek naar de 2-0 en vooral Menno probeert op doel te schieten maar hij krijgt zijn voet steeds net niet vol achter de bal. Nout komt er in voor Kevin. Met nog zes minuten op de klok valt dan eindelijk de bevrijdende 2-0, een corner van Jordan wordt door Robin binnengekopt en de wedstrijd lijkt gespeeld. Vlak voor tijd schiet Menno nog maar eens op doel, de keeper lost de bal en Gennaro tikt van dichtbij de bal attent binnen, 3-0. Een knappe overwinning, eindelijk zagen we weer eens een fit Meeuwen elftal waarbij je dan ook merkt dat alles net de positieve kant op valt. Met goed spel van Maas van achteruit en duidelijk dat Delano en Jordan meer controle hebben op het middenveld omdat ze weer fitter zijn. Menno speelt al een aantal weken zeer goed maar hij moest in de voorgaande wedstrijden te veel alleen doen. Vandaag liet Robin zien dat als hij fit is hij nog van meerwaarde is voor de ploeg, hij houdt de bal goed vast en weet de bal ook vaak goed neer te leggen voor een medespeler. Op links ook weer een paar goede acties en voorzetten van Kevin die ook weer richting zijn oude vorm lijkt te groeien. Een goede teamprestatie waarbij het Meeuwenelftal langzamerhand toch fit lijkt te raken en de positieve lijn de komende weken hopelijk kan worden voortgezet. Bij het feest van de overwinning het zure gevoel van de ernstige blessure voor Wessel, de webmaster wenst hem een voorspoedig herstel toe.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Mike van Schaardenburg, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Jordan Francke, Kevin Janse, Wessel van der Stel, Menno de Nooijer en Robin Dek. En de reserves: Gino Breuer, Nout de Waele, Jur Brasser, Gennaro Eikenhout en Milan Tevel.