Er staat een drukke voetbalweek op het programma, drie wedstrijden in acht dagen. Op dinsdagavond wordt er een compleet competitie programma afgewerkt, De Meeuwen speelt dan om 19.45u. tegen Den Bommel. Na deze drukke voetbalweek wordt ook duidelijk waar de ploeg uit Zoutelande uiteindelijk staat, is er sprake van serieus vormverlies of is het de bekende Meeuwenkwaal: verlies aan scherpte bij een ruime voorsprong of tegen een ploeg uit lagere regionen. Mocht het laatste het geval zijn dan is het nu zaak om weer bij de les te zijn, Arnemuiden en Oostkapelle kunnen De Meeuwen tot op één punt naderen en verlies of gelijkspel heeft nu wel gevolgen voor de koppositie. Vandaag de thuiswedstrijd tegen SSV’65, de ploeg uit Goes is na de winterstop ook nog niet in topvorm. De eerste twee wedstrijden werden nog gewonnen maar daarna volgde er twee keer een gelijkspel en daarna twee keer verlies. Oud Meeuwen 1 speler Peter Groenewegen is er assistent, volgens een artikel onlangs in de PZC is hij nog van de oude stempel en moest hij er voor zorgen dat de conditie bij SSV’65 op een hoger peil werd gebracht. Halverwege de jaren ‘80 speelde hij 2×2 jaar in het eerste elftal en in de tussenliggende periode voor Oostkapelle.

Bij de thuisploeg werd vorige week tijdens de wedstrijd wel duidelijk dat Robin Dek niet fit was, hij heeft nog steeds last van rugproblemen en start vandaag dan ook op de bank en zal alleen in geval van nood worden ingezet. Ook beide keepers waren niet fit Jesse voor 80% en Milan voor 70% zodat gekozen werd voor Jesse. Omdat Kevin niet goed rendeert in een 4-4-2 systeem werd er voor een 4-3-3 systeem gekozen, hij voelde zich daarin blijkbaar goed want hij speelde een prima wedstrijd. Ook de bijna vaste wissel Jordi Hamelink mocht voor het eerst in de basis beginnen, hij kende een paar goede periodes in de eerste helft en was bij bij het eerste doelpunt de aangever. Het leverde onderstaande opstelling op.

Na een eerste aanval van SSV was het de thuisploeg die de controle over het spel naar zich toe trok, een mooie dieptepass van Vincenzo op Kevin, die leverde een goede voorzet af maar Menno schoot naast. De Meeuwen zocht de aanval met goed voetbal, een verre ingooi van Erwin werd doorgekopt door Jordi en, onhoudbaar voor de keeper, door Menno in het doel gekopt. De thuisploeg ging na dit vroege doelpunt goed door en zette de tegenstander vast op eigen helft. Een goed pass van Jordi op Menno maar zijn schot werd gekraakt en dat leverde een hoekschop op. Die werd voor de verandering genomen door Kevin waarna de kleinste man van het veld, Jordan, nu eens een keer zelf met een kopbal mocht scoren. Na 20 minuten spelen een goed voetballende thuisploeg en een 2-0 voorsprong, op dat moment volkomen terecht. Maar nu schakelde SSV een tandje hoger en zocht meer de aanval. Dat had al snel resultaat, bij een van richting veranderd schot was Jesse kansloos en de 2-1 stond op het bord. SSV ging door met de aanval te zoeken maar echt grote kansen kwamen daar niet meer uit voort. In de slotminuten voor de rust nog een paar mooie aanvallen van de thuisploeg. Een fraaie verre pass van Alfaro kwam wel bij Menno maar die kreeg de bal niet goed genoeg onder controle om op het doel af te gaan. Alfaro zette ook nog een mooie combinatie op met Kevin, hij kreeg de bal terug maar zijn schot ging over. In de rust werd Jordi gewisseld en was Pim zijn vervanger. In de tweede helft was er duidelijk meer ruimte op het veld, beide ploegen trokken om de beurt ten aanval maar het ging vaak met een lange bal en gehaast spel. Beide ploegen trokken zo snel mogelijk richting doelgebied en dat leverde geen goed voetbal op maar het was wel enorm spannend. De Meeuwen had wel het betere van het spel en ook de betere kansen om op 3-1 te komen, zo ging een vrije trap van Jordan vlak voorlangs de doellijn maar geen Meeuwenspeler in de buurt om de bal te raken. Na een corner kopte Delano, die kort op de doellijn stond, maar net naast het doel. SSV zette een extra aanvaller in en probeerde de druk op te voeren maar Jesse bleef in de hectische slotfase uiterst kalm en plukte de ballen zeer beheerst uit de lucht. Met nog een paar minuten te spelen werd eerst Pim gewisseld en kwam Robin in het veld, en even later Casper voor Ricardo. Over de hele wedstrijd bezien konden de bezoekers verdedigend en op het middenveld nog wel mee maar aanvallend was het ver ondermaats, daarin was de thuisploeg duidelijk beter en ze mochten daardoor ook het meest aanspraak maken op de overwinning. Met een fraai nieuw spandoek gaven de Meeuwensupporters aan dat ze graag strijd wilden zien om de koppositie te behouden. Daar werd goed gehoor aan gegeven, de spelers knokten zich tot de laatste minuut helemaal leeg en verdienden daarmee de overwinning. Hopelijk laten ze deze strijdvaardigheid ook zien tegen een lager geklasseerde tegenstander als Den Bommel aanstaande dinsdag.

Ook op de andere velden goed nieuws voor De Meeuwen, Oostkapelle speelde gelijk en Arnemuiden verloor.

Jesse Kerkhove, Ricardo Bambagt, Maas Boogerd, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Delano Langezaal, Jordi Hamelink, Menno de Nooijer, Kevin Janse en de reserves: Milan Tevel, Robin Dek, Pim Francke en Casper Willeboordse.