Zaterdag 29 augustus de bekerwedstrijd tegen Sleeuwijk spelend in de 2de klasse F. Jordan en Maas zijn afwezig vanwege het ringrijden en Yannick heeft nog te veel last van zijn blessure. In de beginfase voetbalt Sleeuwijk beter en wordt er merendeels op de helft van de thuisploeg gespeeld maar ze missen een goede kans op het openingsdoelpunt. Het valt op dat beide ploegen het goed doen tot aan de “16” maar echt veel kansen zijn er niet al brengt Jesse nog wel een keer goed redding in een één op één situatie. Na een goede voorzet van Mike een kans voor Kevin maar hij schiet op de keeper, hij krijgt nog een kans maar nu smoort zijn schot door de vele spelers in het doelgebied, Dennis is attent en schiet de bal binnen. De voorsprong duurt echter niet lang, een doorgebroken speler gaat op Jesse af, die gaat voor de bal maar de speler gaat onderuit en de scheidsrechter geeft een penalty en Jesse krijgt geel. De penalty wordt benut, 1-1 wat ook de ruststand is. De tweede helft wordt bijna helemaal op de helft van de bezoekers gespeeld, conditioneel staat De Meeuwen er blijkbaar zeer goed voor. Goed spel vanuit het middenveld en er wordt achterin weinig weggegeven maar grote kansen levert het niet op. Alfaro die al een paar verre passes “op de stropdas” had gelegd plaatst de bal mooi over de verdediging van Sleeuwijk en Robin staat precies op de goede plaats om de bal met de punt van zijn linkerschoen binnen te tikken, 2-1. In de slotfase van de wedstrijd gaat De Meeuwen wat achterover leunen en zetten de bezoekers nog één keer aan. Dat levert wat kansjes op, Jesse moet nog een keer gestekt naar de hoek, maar geen doelpunt het blijft 2-1.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Stijn Luteijn, Alfaro Pentury, Vincenzo Lorello, Dennis Tukker, Mike van Schaardenburg, Max Dagevos, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Kevin Janse, Robin Dek en de wissels Sjoerd Melis en Jordi Hamelink

Klik op de link hieronder om de foto’s van De Meeuwen-Sleeuwijk te bekijken.

Fotoalbum De Meeuwen-Sleeuwijk 2-1