Ondanks het puntenverlies van vorige week is De Meeuwen toch één punt uitgelopen op naaste concurent Oostkapelle dat tot op drie punten kon naderen, ze verloren echter waardoor ze bij winst van hun inhaalwedstrijd nu op vier punten staan evenals Arnemuiden dat grote kans heeft hun wedstrijd achterstand winnend af te sluiten aangezien het een restant van een wedstrijd betreft.

Dan vandaag de wedstrijd tegen Serooskerke, een voetballende ploeg wat De Meeuwen meestal wel ligt. Serooskerke speelde deze competitie vaak gelijk en ze krijgen niet veel tegendoelpunten, slechts twee meer dan de thuisploeg, maar het scoren gaat ook niet erg vlot. Ze hebben dit weekend een dubbel programma, aanstaande maandag spelen ze in en tegen buurman Oostkapelle. Voor De Meeuwen geldt dat thuis nog niet werd verloren en slechts één keer gelijk gespeeld. Dat is misschien gunstig met het oog op de resterende wedstrijden van dit voetbalseizoen, van de negen nog te spelen wedstrijden mag De Meeuwen er zes thuis spelen en drie uit.

De opstelling kende enkele verrassingen, zo was keeper Jesse bij het trainen geven aan de jeugd door zijn enkel gegaan en moest Milan spelen in zijn plaats. Erwin was weer fit genoeg en hij stond op de rechtsback positie. Vorige week stond daar nog Gennaro maar die had een operatie ondergaan aan zijn enkel. Hij zit de eerste zes weken in het gips en mag daarna gaan revalideren, hij komt dit seizoen niet meer in aktie. Robin stond in de aanval samen met Menno, Delano was voor de wedstrijd nog een twijfelgeval maar hij speelde toch. Het leverde onderstaande opstelling op.

De Meeuwen mocht aftrappen maar leed al snel balverlies zodat het eerste kansje voor Serooskerke was. Daarna was het de thuisploeg die de aanval zocht, Alfaro onderschepte de bal en speelde op Jordan, die gaf voor maar er stond niemand op de juiste plaats. Na een kwartier spelen was de volgende kans voor Robin uit een corner genomen door Jordan. Ook was er nog een schot van Menno op doel, dat was het eindpunt van een mooi opgezette aanval via Maas en Yannick maar doeltreffend was het allemaal niet. Het spel was van beide ploegen zeer matig, veel lange ballen en te weinig voetbal “waar een idee achter zit”. Bij de thuisploeg was het ook vaak of net een stap te veel of een stap te laat. De stap te veel hield dan in dat na een goede aktie werd doorgelopen met de bal en men het leer kwijtraakte in plaats van het spel een goed voortzetting te geven. Na een half uur spelen weer enkele kansen voor “Seroos”, een goed schot van kort voor de goal werd toch nog geblokt en in de laatste minuten voor rust redt Milan nog een keer goed. Een ruststand van 0-0 en voor de toeschouwers was er nog weinig te genieten. Na de rust begint de thuisploeg goed, Serooskerke wordt wat beter onder druk gezet en De Meeuwen voetbalt meer op de helft van de tegenstander. Een goed pass van Robin is net niet binnen bereik van Menno die helemaal vriij staat. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft verlaat Robin het veld voor Pim, hij kreeg weinig speelbare ballen in de voeten en is daardoor weinig aan de bal geweest. Pim is nog maar net in het veld of hij levert al een goede voorzet af, Delano kan koppen maar de bal gaat over. Ook Maas heeft nog een goede kopkans, uit een corner van Jordan, maar de bal gaat ruim voorlangs. Dan na 24 minuten spelen een corner voor Serooskerke, de bal komt goed voor en wordt hard ingekopt waarbij Milan kansloos is 0-1. Het is gelijk helemaal over met het voetbal van De Meeuwen, de organisatie valt helemaal uit elkaar, Dylan komt er nog in voor Yannick maar hij kan weinig meer uitrichten. Milan heeft nog een keer een goede redding maar in de slotminuten wordt het met een paar uitvallen nog 0-2 en 0-3.

Arnemuiden wint en heeft in theorie nu één punt achterstand op De Meeuwen, Oostkapelle verliest opnieuw en omdat Axel wint zijn zij de nieuwe nummer drie, ze hebben zes punten minder en één wedstrijd minder gespeeld.

Milan Tevel, Ricardo Bambagt, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Yannick Melis, Robin Dek, Menno de Nooijer. Reserves: Jesse Kerkhove, Stefano Bambagt, Pim Francke, Dylan Janse, Sjoerd Melis en Jordi Hamelink.

Klik op onderstaande link voor de foto’s.