Zoals vorige week gezegd breken er voor De Meeuwen cruciale weken aan in deze competitie, drie weken achter elkaar wordt er gespeeld tegen een elftal dat lager geklasseerd staat en er zullen dus punten moeten worden gehaald. De Meeuwen staat voor aanvang van de wedstrijd tegen vvArendskerke op de 9de plaats met zestien punten, maar liefst vier ploegen volgen daarop met dertien punten zodat het belang van de komende wedstrijden groot is. Aan een flinke lijst met geblesseerden konden Robin, met een zware rugblessure en Menno met een hamstring blessure worden toegevoegd. De laatste nam noodgedwongen wel op de reservebank plaats maar spelen was eigenlijk geen optie, ook keeper Jesse had op de reservebank plaatsgenomen vanwege zijn  hamstring blessure en daardoor begon Youri weer in de basis. De vorige week, voor het eerst na een lange blessure, weer in de basis opgestelde Gino is voor twee weken op stage naar het buitenland en dus ook niet beschikbaar. Noodgedwongen was zelfs assistent trainer Pim Francke op het wedstrijd formulier gezet maar ook hij hoefde niet in het veld te komen. Evenals voorgaande weken werd een 4-2-3-1 opstelling het veld ingestuurd door trainer Michel Leonhart met Kevin als aanspeelpunt in plaats van Robin, Sjoerd en Gennaro schuiven een paar linies op naar voren en voor Nout was er een basisplaats als rechtsback.

Een zonnige middag in Zoutelande maar wel met een harde, strakke bries die in de lengte richting over het veld waaide en daarbij een enigzins bepalende factor was wie het beste met die omstandigheden kon omgaan, met zowel de voor- als nadelen van wind mee of tegen. Vanaf de begin minuten was gelijk duidelijk dat we een wedstrijd gingen zien waarbij de inzet bepalend zou zijn, beide teams streden fel voor de bal en zaten er kort op. Door het winnen van meer duels en betere combinaties trok de thuisclub het initiatief naar zich toe en werden er een paar aanvallen opgezet. Na een corner van Gennaro smoorde het goede schot van Sjoerd in de drukte van spelers in het doelgebied van vvArendskerke en een verdediger kon de bal wegschieten. Bij een tegenaanval kreeg Vincenzo de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied, heel vvArendskerke claimde een strafschop maar de scheidsrechter zag er blijkbaar geen penalty in want hij floot niet. Weinig goed voetbal maar beide ploegen speelden met een enorme dosis inzet en streden voor elke bal en daardoor was het toch een aantrekkelijk duel. Na vijfendertig minuten spelen nam Sjoerd een corner op rechts, hij schoot de bal hoog voor het doel. Op de punt van het zestienmeter gebied kwam de bal bij Jordan die in één keer uithaalde, doordat hij de bal maar half raakte plofte die met een fraaie boog achter de Arendskerke doelman, 1-0. Na de 1-0 zakte de thuisploeg wat meer in en trokken de bezoekers het initiatief wat meer naar zich toe, er werden een paar goede aanvallen opgezet maar het leverde geen echt doelgevaar op zodat met een 1-0 ruststand de kleedkamers werd opgezocht. Na rust geen wijzigingen in het spelbeeld, we zien nog steeds twee ploegen die strijden voor de winst. Na tien minuten speelt Gennaro de bal in op Kevin, die draait zich vrij en speelt de vrijstaande Jordan aan, die weet de kans echter niet te benutten. In de daaropvolgende tegenaanval krijgen de bezoekers een grote kans, Youri komt goed uit zijn doel en daardoor gaat de bal naast. Gennaro verlaat het veld en Wouter komt er in. Halverwege de tweede helft komt dan toch de gelijkmaker op het scorebord, een scherpe voorzet vanaf de rechterflank wordt van dichtbij goed binnen gekopt,1-1. De Meeuwenspelers laten door deze tegenslag het hoofd niet hangen en blijven in elk duel, collectief, strijden voor elke bal. In de 78ste minuut mag Maas een vrije trap nemen op de helft van vvArendskerke. Hij speelt de bal in op Delano, die de bal goed controleert en Sjoerd aanspeelt die ter hoogte van de penaltystip vrij staat. Koel schiet Sjoerd de bal langs de keeper in het doel, 2-1. Kort daarna wordt Sjoerd vervangen door Alfaro die wel weer fit is maar nog geen speelminuten in de benen heeft. De bezoekers proberen de gelijkmaker te forceren door de bal hoog in te spelen maar Maas is achterin de baas in de lucht en hij kopt alles weg. Vlak voor tijd verlaat Kevin het veld en wordt vervangen door Vincent. Tot en met de laatste minuut wordt er wordt er voor elke bal gestreden en zo wordt, op karakter, de overwinning over de streep getrokken. Alles bij elkaar gezien kan worden gezegd dat de thuisclub beter spel liet zien dan de bezoekers en ook werden er meer duels gewonnen zodat de overwinning terecht was. Door deze overwinning staat De Meeuwen wat steviger op de veilige negende plaats met vijf punten voorsprong op de nummer tien maar voor comfortabel achterover leunen is het nog te vroeg, ook de komende weken zal er met evenveel inzet moeten worden geknokt voor de punten.

Voor De Meeuwen: Youri Meijer, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Nout de Waele, Mike van Schaardenburg, Jordan Francke, Sjoerd Melis, Delano Langezaal, Gennaro Eikenhout, Kevin Janse en de reserves: Wouter Duvekot, Vincent Heeren, David Wattel, Alfaro Pentury, Menno de Nooijer, Pim Francke en Jesse Kerkhove.