De Meeuwen heeft een zwaar programma voor de boeg, eerst tegen VVGZ en daarna tegen ’s Heer Arenskerke, Oostkapelle, Walcheren en MZC’11. Het is dan ook goed dat Jordan en Teun weer terug zijn na hun blessure, ze stonden nog niet in de basis maar waren fit genoeg om in te vallen. Erwin zit steeds op het randje van een blessure en daarom was besloten hem rust te geven tot hij helemaal is hersteld. Ook vaste grensrechter Karel kon vanwege een blessure niet vlaggen, hij werd vervangen door Mark (Roelse). Er werd voor een robuust middenveld en verdediging gekozen, Jur stond voor het eerst bij een competitie wedstrijd in de basis. Hieronder ziet u de opstelling.

Gelijk vanaf het begin is het duidelijk, de bezoekers hebben een surplus aan techniek in huis. Balcontrole, passing en beweging zonder bal, alles is zeer goed verzorgd. Toch kan de thuisploeg door hard te werken de eerste twintig minuten toch nog redelijk meekomen, mede door twee goede reddingen van Jesse. Aan de andere kant een goede aanval via Menno op Delano, die schiet de bal helaas in de handen van de keeper terwijl Gennaro helemaal vrij voor het doel staat. VVGZ speelt en combineert heel makkelijk en voor De Meeuwen gaat het spel net iets te snel, hierdoor spelen ze te gehaast en lijden daardoor ook te veel balverlies. Na bijna een half uur spelen vinden de bezoekers na een goede aanval over links een opening en scoren ze de 0-1. De bezoekers laten hun beste spel zien en scoren na een “aanval uit het boekje” vijf minuten later de 0-2. Vlak voor rust lijkt de thuisploeg de genadeslag te krijgen, na slordig balverlies kan VVGZ de bal overnemen en in overtal situatie scoren ze simpel de 0-3. Bij De Meeuwen werd de bal vaak hard en diep gespeeld, voor Menno als voorste speler de ondankbare taak om achter de bal aan te rennen wat veel kracht kostte. Menno en Gennaro werden in de rust vervangen door Kevin en Jordan. Na de rust denken de bezoekers de wedstrijd in een lagere versnelling rustig uit te kunnen spelen, hierdoor krijgt de thuisploeg net wat meer tijd en ruimte om in het spel te komen en daar maken ze goed gebruik van. Na een kwartier spelen kopt Mike een door Delano genomen corner goed op doel maar de bal wordt van de lijn gehaald. Vijf minuten later is het wel raak. Delano wordt in het strafschopgebied neergehaald en de scheidsrechter geeft een penalty die door Vincenzo wordt benut, hij schiet beheerst in de rechter benedenhoek raak, 1-3. Jur gaat er uit en Teun komt er in en tien minuten later komt Vincent er in voor Wessel. Waar Jesse in de eerste helft een paar knappe reddingen verrichtte zit hij nu een paar keer mis. Hij schiet de bal naar voren, precies in de voeten van een tegenstander en die komen nu met drie man op hem af. Alleen Maas is meegelopen en die gooit zich goed voor het schot en voorkomt hiermee de 1-4 en beslissing in de wedstrijd, Hoewel Jordan niet de langste speler is heeft hij wel een uitstekende timing en sprongkracht, bij een scherpe vrije trap van Delano komt hij het hoogst en kopt de bal knap in de kruising raak, 2-3. De thuisploeg geeft vol gas maar de tijd lijkt te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Vlak voor tijd een vrije trap voor De Meeuwen, net over de middenlijn die door Delano wordt genomen. Alle Meeuwenspelers gaan naar voren, in het overvolle strafschopgebied ziet de scheidsrechter een overtreding van een VVGZ speler en geeft een penalty en een rode kaart. Aanvoerder Vincenzo gaat weer achter de bal staan en schiet de bal deze keer halfhoog links vlak naast de paal zeer beheerst binnen. Een enorme ontlading volgt, na de ruime achterstand halverwege de wedstrijd toch nog knap een punt binnengehaald.

Voor de Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Jur Brasser, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Wessel van der Stel en Menno de Nooijer en de reserves: Kevin Janse, Vincent Heeren, Jordan Francke, Teun Steketee en Niels Sanderse.