Na een lange voetballoze periode start er een nieuw voetbalseizoen, Michel Leonhart is de nieuwe trainer.

Ook op spelersgebied nogal wat verandering, vier spelers zijn vertrokken en een aantal nog met vakantie zodat er in de eerste oefenwedstrijd tegen het Belgische KFC Sinaai, dat opeen vergelijkbaar niveau speelt, veel nieuwe gezichten op het veld stonden. Op onderstaande plaatje zien we de beginopstelling:

De eerste opdracht van de trainer was om de bal goed van achteruit in te spelen zonder daarbij al te veel risico te nemen met het houden van de “0” als belangrijkste pijler. Dan gaat de bal eindelijk rollen, de eerste aanval is voor De Meeuwen maar de bezoekers nemen de bal over en krijgen een corner die niet gevaarlijk is. Vanaf dat moment ligt de controle volledig bij de thuisploeg, er wordt in een goed tempo vlot en nauwkeurig gespeeld. De Meeuwen zet een paar mooie aanvallen op met goede passes op diep lopende mensen waarbij ook wordt gescoord maar helaas is het buitenspel. Na ruim twintig minuten spelen is het Vincent die goed doorgaat en zijn eerste doelpunt maakt. Een goede kans is er nog voor Menno maar die vindt de keeper op zijn weg. De hele eerste helft houdt de thuisploeg de controle al gaat het tempo er in het laatste kwartier wel wat uit, er worden weinig kansen weggegeven. Bij het begin van de tweede helft komt Wessel er in voor Menno en Jur voor Erwin. In het eerste halfuur van de wedstrijd gaan beide ploegen ongeveer gelijk op en zijn er weinig kansen te noteren maar de tegenstander speelt te slordig om echt gevaarlijk te zijn. Na een kwartier spelen zijn David, Benjamin, Wouter,  en Jordi de vervangers van Gennaro, Vincent, Teun en Niels. Kort na deze wisseling zijn de gasten gevaarlijk met een vrije trap op de kruising. In het laatste kwartier trekt de thuisploeg het spel weer meer naar zich toe. Benjamin krijgt een goede kans maar hij mist maar nog geen minuut later schiet hij de bal goed in de hoek en is het 2-0. Even later zet Delano met een fraaie verre lob de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Mike van Schaardenburg, Teun Steketee, Vincent Heeren, Delano Langezaal,Menno de Nooijer en de reserves: Jur Brasser, Wessel van der Stel, David Wattel, Benjamin Matser, Wouter Duvekot en Jordi Hamelink.

Klik op onderstaande link voor de foto’s.