Sport

Vanavond een wedstrijd in Nieuwdorp voor het BSC toernooi, de finale tegen zondag derde klasser HVV’24. Max, Dennis en Robin waren afwezig, van de laatste werd gezegd dat hij bezig is met een sport voor na zijn voetbal carrière en hij het golfen onder de knie probeert te krijgen. Ook Menno mist u steeds in de opstelling, hij is herstellende van een blessure, hij traint mee en hoopt voor aanvang van de competitie wedstrijdfit te zijn. Van de aanwezige opstelling werd onderstaande 4-4-2 formatie gevormd.

De Meeuwen opende met een scherpe voorzet van Jordan die vlak voorlangs het doel ging maar door niemand kon worden geraakt. Er zat een flink tempo in de wedstrijd en beide ploegen zaten er kort op zodat De Meeuwen en HVV om de beurt ten aanval trokken, dat leverde wat kansen op maar de keepers hoefden toch niet echt in actie te komen want het was nog niet erg doelgericht. Beide teams ongeveer evenveel balbezit maar HVV had in de eerste twintig minuten toch net wat betere kansen maar ze scoorden niet. Daarna een fase waarin De Meeuwen wat meer op de helft van de tegenstander speelde maar ook hieruit viel geen doelpunt. Een strakke lange bal van Maas op Sjoerd en een vrije trap van Jordan die werd gekopt door Maas waren wel mooi om te zien maar kregen de “0” niet van het scorebord. Daarna weer de beurt aan HVV dat goed en scherp spel liet zien, de 0-1 leek in de maak maar vrij voor het doel werd de goed aangesneden voorzet over gekopt. Vlak voor rust pakte Stijn de bal goed af en schoor hard op doel maar de keeper pakte de bal probleemloos en dus een 0-0 ruststand. Gennaro er in voor Jordi en Mike voor Yannick. Het begin van de tweede helft gaf een zelfde beeld te zien als de eerste beide ploegen om de beurt ten aanval, een mooie verre pass van Delano werd door Jordan in kansrijke positie net naast geschoten. Ook Alfaro liet een paar op maat aangesneden crosspasses zien, een keer op Sjoerd en een keer op Gennaro. Kevin werd na twintig minuten in de tweede helft gewisseld voor Yannick maar die speelde niet lang, nadat er een overtreding op hem was gemaakt verliet hij het veld voor Jordi. Het laatste kwart van de wedstrijd was bij HVV duidelijk de pijp leeg, De Meeuwen kreeg steeds meer ruimte, het spel werd op de helft van de tegenstander gespeeld en er kwamen ook betere kansen. Zo legde Mike de bal na een mooie actie goed af op Maas maar zijn schot ging over. Delano kreeg net buiten de “16” tijd en ruimte en schoot de bal niet hard maar wel geplaatst vlak naast de paal, de keeper kwam te laat en zo werd de score geopend, 1-0. Tien minuten later werd een mooie lange pass van Yannick knap door Mike over de keeper geschoten, 2-0. In de slotfase werd het ook nog 3-0 nadat een corner van Delano via Maas, Stijn en een HVV speler het doel in caramboleerde. Uiteindelijk een 3-0 uitslag waar het lang 0-0 bleef. HVV speelde goed en scherp en bij De Meeuwen waren de passes niet zo nauwkeurig als b.v. afgelopen dinsdag tegen Kapelle ook werd er regelmatig te makkelijk balverlies geleden. De afgelopen drie weken is er veel getraind en zijn er verschillende oefenwedstrijden gespeeld, het spel oogde vandaag wat slordiger maar in de eindfase werd de wedstrijd op conditie beslist en dat is in deze fase van de voorbereiding toch positief. Klik op onderstaande link voor de foto’s.