Als alles volgens de planning verloopt, je weet het maar nooit met de corona perikelen van de laatste jaren, start de voetbalcompetitie 2022-2023 op 24 september a.s. Trainer Michel Leonhart kiest bewust voor een lange aanloop zodat spelers die een festival willen bezoeken, op vakantie gaan of juist moeten werken toch genoeg gelegenheid krijgen om te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Na de afgelopen week 3x getraind te hebben op het kunstgras bij buurman VCK volgde nu de eerste oefenwedstrijd tegen het Belgische Fc Goalgetters uit Sint Laureins.

Zij spelen op zondag in de 2de klasse provinciaal wat van een vergelijkbaar niveau is als De Meeuwen en ook zij hadden de eerste trainingsweek achter de rug. Ten opzichte van vorig seizoen zitten er een paar nieuwe namen bij de eerste selectie. De broers Abdul en Ahmed Aishan komen uit Jemen en wonen nu in Biggekerke. Milan Feleus komt van de JVOZ en Youri Schroevers komt uit de eigen jeugd. Ook Sven Baas komt van de JVOZ en keeper Jochem Lissenburg komt over van Fc Dauwendaele, deze laatste twee waren vandaag niet aanwezig. Van de negentien aanwezige eerste selectie spelers werd het onderstaande team als eerste de grasmat opgestuurd, als er zich geen blessures zouden voordoen zou dit elftal tot aan de rust blijven staan.

De bezoekers lieten zich gelijk goed zien met prima voetbal, met goede combinaties en  soms een afgemeten lange bal werd er meestentijds op de Meeuwenhelft gespeeld. Het goede voetbal van de bezoekers leverde wel een paar kansen op maar nog geen doelpunt. zo werd na bijna tien minuten spelen de bal goed voorgezet maar de daarop volgende inzet ging over. Na een kwartier spelen weer een grote kans voor de bezoekers maar een volkomen vrij voor Jesse staande speler wist de bal niet goed te raken en produceerde een rollertje. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg ook aan aanvallen toe, het was Menno die hard op doel schoot, de keeper moest de bal lossen en die kwam voor de voeten van Achmed. De bal had zoveel snelheid dat Achmed geen tijd had om na te denken maar hij schoot de bal toch richting bovenhoek maar de Belgische keeper voorkwam met een knappe redding een doelpunt. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en beide teams zochten de aanval, toch hadden de bezoekers nog wel de betere kansen. Zo was er nog een goede redding van Jesse nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. Na een half uur spelen was het dan toch uiteindelijk raak voor De Goalgetters. Ze mochten een hoekschop nemen en alle spelers van De Meeuwen hadden zich ingesteld op een hoge voorzet. De bal werd echter laag ingespeeld en kwam zo bij een volledig vrijstaande speler terecht die de bal simpel binnen tikte, 0-1. Tot aan de rust nog wel een paar goede aanvallen van de thuisploeg maar dat leverde geen gelijkmaker op. Uit een voorzet van Menno schoot Achmed op de keeper en ook Gennaro leverde een afgemeten voorzet af maar er stond niemand goed voor het doel om af te werken. Tijdens de rust werden er zes spelers vervangen, van de hierboven afgebeelde opstelling bleven slechts vijf spelers staan: Jesse, Maas, Niels, Gennaro en Sjoerd. De rest werd gewisseld voor: Jordan, Kevin, Milan, Teun, Gino en Abdul. De tegenstander wisselde slechts één keer maar dat alleen is niet de verklaring dat het spelbeeld helemaal anders was dan voor de rust. Met de inbreng van Jordan, Milan, Gino en Teun speelde De Meeuwen veel energieker. De tegenstander werd beter onder druk gezet en er werd dan ook voornamelijk op de helft van De Goalgetters gespeeld. Dat betere voetbal leverde geen grote kansen op maar toch wel een paar mogelijkheden. Zo was er een goed schot van Abdul en na een fraaie actie van Teun mocht Kevin in de herkansing maar ook hij scoorde niet. Jordan soleerde knap door de hele Belgische defensie maar aan zijn schot ontbrak kracht en de goede Belgische keeper kon de bal simpel oprapen. Na een kwartier spelen kwam Youri er in voor Gennaro. Wel wat kansen en een groot veldoverwicht maar geen doelpunt, het was uiteindelijk Gino die met een prachtig afstandsschot de Belgische keeper kansloos liet, 1-1. Als je als eerste team het volledige aantal wisselspelers meeneemt naar een wedstrijd, vroeger drie en nu vijf, is het wel duidelijk dat dit ten koste gaat van je tweede elftal. Het is daarom een voordeel dat Pim als vaste wisselspeler bij het eerste elftal wil zitten. Hij liet gelijk zien hoe dat moet, hij kwam er acht minuten voor tijd in als vervanger voor Niels en gaf de aanval een extra impuls. Hij werd aangespeeld met de rug naar het doel, draaide en schoot afgepast het winnende doelpunt binnen, 2-1.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, David Wattel, Maas Boogaard, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Wouter Duvekot, Delano Langezaal, Achmed Aishan, Vincent Heeren en Menno de Nooijer. Na rust: Jordan Francke, Kevin Janse, Milan Feleus, Gino Breuer, Teun Steketee, Abdul Aishan, Youri Schroevers en Pim Francke.