Door de corona perikelen van de afgelopen jaren speelden we tegen de tegenstander van vandaag, Fc Axel, de afgelopen twee seizoenen wel twee keer een uitwedstrijd maar niet thuis omdat de competitie werd stilgelegd. Delano was op vakantie en Mike had vanwege werkzaamheden niet kunnen trainen en daarom begon hij als wisselspeler, dat leverde onderstaande opstelling op:

Vanaf het beginsignaal werd de thuisploeg onder druk gezet en kregen ze geen tijd voor de opbouw. Dat leverde na vijf minuten spelen een corner op voor Fc Axel die van dichtbij werd over gekopt. Drie minuten later leverde een wat ongelukkige actie van Erwin een terechte penalty op die werd benut, 0-1. Na het moeizame begin kwam de thuisploeg toch wat meer in de wedstrijd, een schot van Menno ging echter naast. Beide ploegen zochten de aanval en kregen wat kansen. Zo werd een doelpunt van Fc Axel afgekeurd vanwege buitenspel en kopte Menno, na een goede voorzet van Kevin, van dichtbij op de lat en ging een omhaal van Jordan maar net over. Na iets meer dan een half uur spelen moest Erwin er geblesseerd af en werd hij vervangen door Mike. Vlak voor rust sloegen de bezoekers toe en maakten vanuit een goede aanval de 0-2. Na de rust probeerde De Meeuwen druk te zetten en zakte Fc Axel wat in zodat het spel zich meer op de helft van de bezoekers afspeelde maar grote kansen leverde dat niet op. Zes minuten na rust schoot Menno een vrije trap van ruim 35 meter snoeihard in de bovenhoek, 1-2 en de aansluitingstreffer. Niels en Gennaro werden er uitgehaald en vervangen door Nout en Gino. Even later moesten zowel Alfaro en Vincenzo er met een blessure vanaf, ze werden vervangen door David en Vincent. De thuisploeg moest natuurlijk meer risico gaan nemen om te proberen de gelijkmaker te scoren maar ze gaven daardoor achterin wel ruimte weg waarvan Fc Axel in de slotfase profiteerde, al werd de 1-3 wel heel makkelijk weggegeven. In de slotfase van de wedstrijd nog verschillende kansen voor de bezoekers waarvan er één werd binnen geschoten en zo was de eindstand 1-4. Fc Axel liet in alle linies een beter collectief zien en ze presteerden daardoor als team beter. Bij De Meeuwen waren er maar drie spelers die de hele wedstrijd op 2de klasse niveau acteerden, dat waren Maas, Jordan en Menno, zij maakten daardoor te veel langdurige individuele acties die voetballend (te) weinig opleverden. De Meeuwen duikelde van de negende naar de elfde plaats op de ranglijst maar door het verlies van vvArendskerke en Bruse Boys zal de nacompetitie waarschijnlijk met de “hakken over de sloot” kunnen worden ontlopen al blijft het op doelsaldo nog spannend.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Sjoerd Melis, Menno de Nooijer en Kevin Janse en de reserves: Mike van Schaardenburg, Nout de Waele, Gino Breuer, Vincent Heeren, David Wattel en Luciano Lorello.