Als De Meeuwen in de afgelopen periode verloor zat het wat betreft de andere uitslagen over het algemeen niet tegen. De ploegen lager op de ranglijst verloren ook, zo is het ook gebeurd dat het hele rechter rijtje verloor. Er is dan ook een groot verschil tussen de nummer 7 en 8 op de ranglijst van wel tien punten. Vandaag staan echter ook de wedstrijden vvArendskerke-Bruse Boys en SSV’65-Fc Axel op het programma  zodat een lager staande ploeg zeker punten gaat halen. Het is voor  de thuisploeg dan ook noodzakelijk om nog wat punten binnen te harken. Onderstaande spelers werden door trainer Michel Leonhart het veld ingestuurd.

Beide teams zochten de aanval met wisselend balbezit maar nog geen kansen. Jesse schoot een doeltrap over de middenlijn waar de vrijstaande Kevin alleen op doel af kon gaan. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel en de scheidsrechter floot waardoor een grote kans voor de thuisploeg verloren ging. De scheidsrechter gaf daarna een scheidsrechtersbal maar het moment was natuurlijk voorbij. In de periode daarna werd de thuisploeg steeds meer op eigen helft vastgezet door de technisch begaafde ploeg uit Oude Tonge maar echt grote kansen leverde het niet op. Na 24 minuten spelen liet de thuisploeg weer eens wat van zich horen, Alfaro schoot hard op doel maar de keeper stompte de bal knap uit de bovenhoek. Even later draaide Sjoerd zich vrij in het strafschopgebied maar hij kon niet tot een schot komen. Het leek er dat 0-0 de ruststand zou gaan worden maar in korte tijd sloeg de thuisploeg twee keer toe. Jordan legde een vrije trap scherp voor het doel waar Maas via de keeper raak kopte, 1-0. Slechts één minuut later tikte Mike de bal bij de eerste paal binnen na een scherpe voorzet van Kevin, zo kon er met een 2-0 voorsprong worden gerust. Er kwam meer ruimte op het veld en het spel golfde op en neer, zo schoot een DBGC speler op de lat en kon in de tegenaanval Kevin van ver op een leeg doel schieten maar zijn lob ging naast. De bezoekers probeerden het met een paar aftandschoten maar Jesse stond goed op zijn post en bracht redding. Een kwartier na rust was Alfaro helemaal leeg gespeeld en werd vervangen door Gino. Die stond nog maar net in het veld toen DBGC de aansluitingstreffer produceerde, een scherpe voorzet werd van dichtbij binnen gekopt, 2-1. De bezoekers zetten alles op de aanval om de gelijkmaker te scoren maar ze gaven daarbij ook veel ruimte weg. Zo speelde Vincenzo zich vrij voor de keeper maar hij kwam op het laatst niet goed uit en wist niet te scoren. Vincent kwam er in voor Kevin. Met nog twintig minuten op de klok werden Mike en Gennaro vervangen door Nout en David. In die laatste twintig minuten hetzelfde spelbeeld als daarvoor, een aanvallend DBGC en De Meeuwen met de counter waarbij Vincent nog twee goede kansen kreeg maar hij kreeg de bal niet in het doel en de wedstrijd niet in het slot. Door het wisselende balbezit en de grote inzet van beide teams bleef het spannend maar gescoord werd er niet meer. De opluchting was groot bij de thuisploeg toen de scheidsrechter na vijf minuten blessuretijd affloot. Door het verlies van svWalcheren steeg De Meeuwen een plaatsje op de ranglijst maar door de winst van vvArendskerke en Fc Axel blijft het aantal punten verschil met de nr. twaalf toch hetzelfde n.l. acht punten. Aanstaande dinsdag wordt er een compleet competitie programma afgewerkt en mogen de Zoutelandse vogels naar NSVV in Numansdorp.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Vincenzo Lorello, Jordan Francke, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Kevin Janse en de reserves: Gino Breuer, Nout de Waele, David Wattel, Vincent Heeren, Pim Francke, Menno de Nooijer en Luciano Lorello.