In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop met dezelfde spelers, en op dezelfde positie, aan de start als vorige week.

Tegen de laag geklasseerde bezoekers uit Oude Tonge werd, zeker na de mooie uitslag van vorige week, niet minder dan een overwinning verwacht. Vanaf het begin balbezit voor de thuisploeg, de bal wordt achterin rond gespeeld en geduldig wordt er afgewacht of er voorin een opening komt. Voorin is er echter te weinig beweging en wordt de opening niet gevonden, de eerste wapenfeiten zijn dan ook voor svDBGC. Ze krijgen een vrije trap en een corner, die leveren echter geen gevaar op. De Meeuwen combineert wel maar het gaat net allemaal een versnelling lager dan vorige week en daardoor is het niet verrassend genoeg om de tegenstander in de problemen te brengen. Het eerste half uur komt het meeste gevaar van drie schoten van Menno, zijn inzet wordt door de keeper weg gestompt of nog net door een verdediger aangeraakt zodat een doelpunt uitblijft. Vijf minuten voor rust ontsnapt de thuisploeg aan een achterstand, een aanvaller van svDBGC mag vrij voor Jesse aanleggen maar hij schiet kansloos over. Ruststand 0-0. Robin blijft in de kleedkamer achter en Alfaro komt er in op de positie van Yannick (v/d W), die neemt de positie van Kevin over en Kevin gaat linksvoor spelen. Kort na rust weet De Meeuwen even een versnelling hoger te schakelen en wordt svDBGC onder druk gezet, dat levert een corner op die door Jordan wordt genomen en door de hoog opspringende Stijn binnen gekopt, 1-0. Na vijfentwintig minuten spelen in de tweede helft wordt het even erg slap en slordig bij de Zoutelandse groen/witten. Simpel balverlies en spelers die tegen elkaar op botsen geven svDBGC zowaar een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, er volgen een paar afstandsschoten waarbij Jesse nog een keer gestrekt naar de benedenhoek moet en de bal belandt een paar keer in het Meeuwen strafschop gebied. Maar toch heb je als toeschouwer niet het gevoel dat de bezoekers gaan scoren en dat gebeurt dan ook niet. Menno gaat er af en Mike komt er in, die levert vlak voor tijd nog een scherpe voorzet af maar er staat niemand om het af te maken. Met nog een paar minuten op de klok komt Jordi er in voor Kevin, de overwinning komt niet meer in gevaar en De Meeuwen mag drie punten bijschrijven. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotalbum: De Meeuwen-svDBGC 1-0

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Kevin Janse, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves Alfaro Pentury, Mike van Schaardenburg en Jordi Hamelink.