Net als met het weer is het kwakkelen in de top van de tweede klasse E, alleen Oostkapelle lijkt in goeden doen maar die ploeg heeft nog wel twee wedstrijden achterstand op koploper De Meeuwen. Om verdere verschil in wedstrijden te voorkomen is bij de KNVB vanaf volgende week de inschuifregeling van kracht (vanaf weekend 31/03). Dat wil zeggen dat als een wedstrijd wordt afgelast deze de dinsdag daarop, ‘s avonds, al wordt ingehaald. Ploegen mogen samen voor een andere dag of tijd kiezen maar de wedstrijd dient wel in de week na het afgelaste duel te woren gespeeld.

Vandaag gaat De Meeuwen op voor de vijfde uitwedstrijd op rij naar DBGC uit Oude Tonge dat de negende plaats bezet. De thuiswedstrijd eerder in dit voetbalseizoen werd overtuigend met 4-1 gewonnen maar zo soepel als aan het begin van het seizoen ging loopt het momenteel niet. Erwin was nog niet helemaal fit, hij speelde niet maar zat wel op de bank. Voor de opstelling hield dat in dat Gennaro op de rechtsback positie speelde. Menno was wel van de partij en stond in de aanval samen met Kevin. Voor de rest de bekende namen op de bekende plaatsen zoals u in onderstaande opstelling kunt zien

Vanaf het begin van de wedstrijd werd de thuisploeg goed onder druk gezet, Alfaro schoot op doel maar de bal ging over. Een vrije trap van Jordan kwam “in een woud van benen” terecht maar viel net niet goed. Menno werd goed aangespeeld door Ricardo en kon alleen op de keeper af, hij liet het net bollen maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. DBGC probeerde het met een paar uitvallen maar dat leverde vooralsnog weinig gevaar op. Na een corner van Jordan is er een kans voor Kevin, hij schiet maar de bal wordt net door een verdediger van de lijn gehaald. Daarna slordig balverlies bij De Meeuwen, het is Alfaro die nog net op tijd redding brengt. De Meeuwen dringt aan maar DBGC heeft veel spelers achter de bal en met veel spelers in het doelgebied valt de bal steeds net niet goed. Weer een goed genomen vrije trap van Jordan die wordt door Delano net naast gekopt. Na een half uur spelen krijgt de thuisploeg een vrije trap links op de helft van De Meeuwen, terwijl iedereen staat te wachten op een hoge bal krijgt een vrij opkomende man de bal in het midden aangespeeld. Die kan opkomen , speelt de spits aan en die scoort, geheel tegen de verhouding in. Er volgt nog een mooie Meeuwenaanval door Kevin die Menno aanspeelt, die geeft voor maar Yannick krijt de bal niet in het doel. In de tweede helft ligt het spel veel meer open en golft het heen en weer. Zo heeft Maas een goede kans en het volgende moment gaat de spits van DBGC alleen op Jesse af maar die redt. Bij een volgende counter is het Vincenzo die redding brengt. Na zeventien minuten spelen speelt Alfaro de bal met een fraai hakje naar Ricardo, die schiet op doel en via een verdediger gaat de bal onbereikbaar voor de keeper in het doel. Eindelijk staat de verdiende 1-1 op het bord. In deze fase van de wedstrijd is het Jesse die de ploeg uit Zoutelande op de been houdt met verschillende knappe reddingen. Met nog zo’n 20 minuten te spelen komt Pim in het veld voor Kevin. Even later mag Jordan weer eens een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld net buiten de zestien meter. Hij legt de bal mooi voor het doel waarop de geheel vrijstaande Maas kan inkoppen, De Meeuwen staat met 1-2 voor, de grensrechter vlagt nog voor buitenspel maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. De scheidsrechter gaat steeds meer zijn eigen wedstrijd fluiten, soms levert dat voordeel op en soms nadeel maar over het geheel genomen was dat wel in balans. Met nog tien minuten op de klok moet Delano geblesseerd het veld verlaten, een flinke aderlating voor De Meeuwen, Dylan is zijn vervanger. Beide ploegen krijgen nog een paar flinke kansen, een speler van DBGC vuurt een fraai schot af maar treft de lat. Aan de andere kant krijgt Pim nog een goede mogelijkheid om het duel te beslissen maar hij krijgt de bal net niet genoeg onder controle. In de slotminuten zet DBGC De Meeuwen flink onder druk en er volgen enkele aanvallen en corners op rij maar de bal lijkt niet in het doel te willen. Bij één van de laatste corners kopt een speler van DBGC raak, Meeuwenspelers claimen dat Jesse werd gehinderd maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. Voor De Meeuwen is het doelpunt in de slotfase natuurlijk een domper maar als de stofwolken van de strijd zijn opgetrokken mag de conclusie worden getrokken dat gezien het aantal kansen, voor De Meeuwen in de eerste helft en voor DBGC in de tweede helft en slotfase, het gelijkspel terecht is. Voor Gennaro is het voorlopig de laatste wedstrijd, hij zal een operatie aan zijn enkel ondergaan en is voor de rest van het seizoen niet meer beschikbaar.

Bij de overige uitslagen uit de top van de 2de klasse E is als verrassing te melden dat Oostkapelle verliest. Arnemuiden wint ruim en Zwaluwe wint van Nieuwdorp. Zo zijn er twee ploegen Arnemuiden en Oostkapelle die Koploper De Meeuwen tot op vier punten kunnen naderen. Arnemuiden moet daarvoor één inhaalwedstrijd winnen en Oostkapelle twee.

Jesse Kerkhove, Ricardo Bambagt, Maas Boogaard, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Erwin Huibregtse, Vincenzo Lorello, Yannick Melis, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Kevin Janse, Menno de Nooijer, en de reserves: Pim Francke, Dylan Janse, Jordi Hamelink.