Meeuwentrainer Daan Eikenhout benadert de bekerwedstrijd tegen Nieuwenhoorn als een oefenwedstrijd, iedere speler krijgt speelminuten toegewezen ongeacht of dit de sterkste opstelling oplevert. De Meeuwen begon aan de wedstrijd in onderstaande opstelling.

In dit proces wordt richting eerste competitie wedstrijd gezocht naar de beste opstelling. Aan het begin van de eerste helft liet Nieuwenhoorn duidelijk zien dat ze in dit proces al een aantal stappen verder zijn, ze speelden goed en zuiver de bal rond en wisten steeds een vrije man te vinden. Het middenveld van De Meeuwen kwam nauwelijks aan de bal en rechtsback Casper had tegen de goed en slim spelende rechtsvoor van Nieuwenhoorn een lastige eerste helft, hij liep in het begin van de wedstrijd ook nog eens tegen een erg makkelijk gegeven gele kaart op. Balverlies op het middenveld leverde na 10 minuten spelen ook de eerste tegentreffer op, de bal werd ingeschoten en nog door een Nieuwenhoorn speler met het hoofd getoucheerd waarna de bal in het doel verdween, 1-0. 10 minuten later soleerde een aanvaller makkelijk door de Meeuwendefensie en scoorde beheerst, 2-0, op dat moment een volkomen terechte stand De Meeuwen kwam er nauwelijks aan te pas. Een verre uittrap van de Nieuwenhoorn keeper werd opgepikt door de spits en die knalde raak maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het duurde tot de 35ste minuut voor dat de ploeg uit Zoutelande eens serieus iets terug kon doen, een paar goed uitgevoerde aanvallen volgden. Delano speelde op de diepgaande Menno, die gaf goed voor op Kevin, die draaide en schoot de bal vlak langs de paal maar de keeper tikte de bal nog net uit het doel. Enkele minuten later was het wel raak en was het Menno die scoorde uit een voorzet van Delano. Nog een mooie aanval volgde, Kevin draaide zich goed vrij en speelde de bal op de helemaal vrijstaande Delano, die kon op de keeper af maar werd helaas terug gefloten wegens buitenspel. Ondanks het betere spel aan het eind van de eerste helft was het slotakkoord toch voor Nieuwenhoorn. De slim spelende linksbuiten wurmde zich tussen Casper en Vincenzo door, viel en de scheidsrechter floot voor een penalty, ruststand 3-1. Tijdens de rust drie wissels, Vincenzo, Yannick (W) en Robin bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Stijn, Gennaro en Jordan. Stijn als linksback en Martijn naar de rechtsvoor positie. Gennaro rechtsback en Casper ging centraal achterin spelen en Jordan op 10. De omzettingen leverden De Meeuwen een goede start van de tweede helft op waarin de aanval werd gezocht. Na enkele minuten spelen werd Menno bij een overtreding aan het hoofd geraakt. Hij probeerde nog enkele minuten verder te spelen maar dat ging niet en hij moest het veld verlaten. Aangezien er drie keer gewisseld was moest De Meeuwen met tien man verder, dat kwam voor het vervolg van de wedstrijd neer op een verdedigend De Meeuwen met af en toe een uitbraak. Nieuwenhoorn wist de man meer situatie niet echt te benutten en kreeg maar weinig goed uitgespeelde kansen meer al hadden ze natuurlijk wel meer balbezit. In de slotseconden van de wedstrijd maakten ze met een mooie en snel uitgevoerde aanval nog wel de 4-1 waarna gelijk werd afgefloten. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Nieuwenhoorn-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Casper Willeboordse, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Yannick Melis, Kevin Janse, Menno de Nooijer Robin Dek, na rust met Jordan Francke, Gennaro Eikenhout en Stijn Luteijn.